logo

Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Oldu

Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen 51 Proje Okulu arasına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12 Haziran 2017 Tarih ve 8792952 sayılı onayı ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları arasına giren Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Proje Okulu olarak belirlendiği açıklandı.

Geleceği Kuran Nesiller İçin Gel Sen De Bir Cevher Ol

Konu hakkında bilgi aldığımız Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şeref Çetintürk, “Anadolu İmam Hatip Liseleri proje okullar haline gelmeye başladı. Özellikle Ekrem Cevahir AİHL’nin Kağıthane’de ilk ve tek proje okul olmasını son derece olumlu buluyoruz. Okulumuz “Fen ve Sosyal Bilimler” projesi uygulayan Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştü. 2017/2018 Eğitim Öğretim yılında 60 kişilik sınırlı kontenjanımızla başarılı öğrencileri alacağız. Okulumuz tercih edenlere TEOG sonucuna göre % 8’lik dilime girenlere 150 TL burs verilecektir. % 8’lik dilimle bizi tercih eden ilk 10 öğrencimize de tablet bilgisayar hediye edilecektir. İmam hatip okullarından Türkiye’nin yükselişine katkı sağlayacak nesiller yetişmesi için tüm kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Müdür Çetintürk açıklamasına şöyle devam etti: “Ekrem Cevahir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle Türkiye’nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen bir okul olduğu gibi öğrenciler; derslerin yanı sıra seçtikleri alanlarla ilgili seminerler, konferanslar, söyleşiler, sanat atölyeleri, bilim fuarları ve projeleri, laboratuvar çalışmaları, bilimsel etkinlikler ve geziler ile araştırma ve inceleme etkinliklerine katılacak, ilgi gruplarına göre alan okumaları yapacaktır. Proje İmam Hatip Lisesinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerinin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacaktır. Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkânı bulacak, üniversitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkânlardan olabildiğince yararlanabileceklerdir. Ayrıca öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanabileceklerdir” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3998 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.