logo

Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı Yıl Sonuna Hazır

Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı Yıl Sonuna Hazır

Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı Yıl Sonuna Hazır

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, bölge halkı tarafından dört gözle beklenen Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının yılsonunda açılacağını belirtti.

Aydın, hattın açılmasıyla Eyüpsultan’ın ulaşım açısından İstanbul’un en rahat ve en iyi ilçelerinden biri haline geleceğini söyledi.

Hat yılsonu hizmete açılıyor

Remzi Aydın, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının yıl sonunda hizmete açılacağını dile getirerek, “Bu hat hizmete girdiğinde Unkapanı, Eminönü bölgesine giden yolcularımız tramvayla gidebilecekler. Hem metro hem tramvay ulaşımımızı çok rahatlatacak. Saatte binlerce yolcu taşıyabilme kapasitesine sahip olan bu iki raylı sistemle karayolu taşımacılığının önemli bir yükü azalmış olacak ilçemizde” dedi.

KISACA HAT BİLGİLERİ 

Eminönü otobüs durakları alanından Eminönü İstasyonu ile başlayan güzergah, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüp-Teleferik, Eyüp Devlet Hastanesi, Silahtarağa İstasyonu ile Sakarya Mahallesi İstasyonuna Haliç kıyısından geçerek, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro İstasyonu ile devam edip ve Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonunda son bulacak.

* Hatta; 2’li dizi 30 araç hizmet verecek. 
* Günlük 114.000 yolcu kapasitesi 
* 14 adet 60 m uzunluğunda istasyon
* Yolculuk süresi 35 dk.
* Hat uzunluğu 10 km
* Güzergah boyunca tamamen katenersiz olan tramvay araçları enerjisini, iki ray arasına gömülü bir sistemden alacak. 
* Görüntü kirliliği oluşturan katener enerji direkleri ve buna bağlı havai hat enerji kabloları kullanılmayacaktır.

Silahtarağa Tüneli başlıyor

Silahtarağa Tünelinde de çalışmaların başladığını aktaran Aydın, “O da yılsonuna bitmiş olacak. Bu tünel bittiğinde ciddi bir şekilde Alibeyköy trafiği rahatlayacak. Köprülerle, viyadüklerle, raylı sistemlerle ilçemizin diğer ilçelere bağlantısı da kuvvetlenecek, çeşitlenecek. İnanıyorum ki yıl sonu itibariyle çok ferah çok rahat ulaşılan, ulaşımı sağlanan bir ilçe haline geleceğiz” dedi.

Aydın, Bilgi Üniversitesi çevresindeki trafik sorununu çözmek için de çalışma yapacakların belirterek, şöyle devam etti: “Orada bazı düzenlemeler yapacağız. Emniyettepe ve Güzeltepe mahallelerimizi ilgilendiren çalışmalar ve düzenlemeler olacak. Kavşak çalışması olacak. Necatibey’den aşağıya inen yerdeki dönüşü kapatmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalar yapıldığında Mareşal Fevzi Çakmak, Bilgi Üniversitesi ve Kağıthane yönlerinde trafiğin ciddi bir şekilde rahatlayacağını söyleyebilirim” dedi.

İlçeye bisiklet yolu yapılacak

Eyüpsultan’a bisiklet yolları ve bisiklet ulaşımının oluşturulacağının müjdesini veren Aydın, “İSPARK Genel Müdürüyle bir görüşme yaptım. Ondan da bir söz aldım. İstanbul’da belli başlı ilçelerde bisiklet yolları ve bisiklet ulaşımının oluşturulmasına ilişkin bazı projelerinin olduğunu öğrendik. Zeytinburnu ilçesinde yapmışlar. İkincisini inşallah Eyüpsultan’da yapacaklar. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız gelip fizibilite çalışması yapacaklar. İstiyoruz ki bazı mahallelerimizde, Göktürk gibi düz zemin olan yerlerde ve ilçemizin merkez mahallelerinden ana ulaşım aksına yani metrobüs duraklarına, tramvay ya da metro duraklarına vatandaşlarımız bisikletle gelebilsinler” dedi.

Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı Tanıtım Videosu

 

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2596 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.