logo

Engelli Vatandaşlara Akülü Araba Hediye Edildi

Engelli Vatandaşlara Akülü Araba Hediye Edildi

Engelli Vatandaşlara Akülü Araba Hediye Edildi

 Belçika’dan Kağıthane'ye Engelli Araçlar

Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Avrupa’daki hayırseverlerle Kağıthane’deki engelliler arasında köprü oldu.

Doğuş Engelliler Derneği Kağıthane İşbirliği

Belçika’da faaliyet gösteren Doğuş Engelliler Derneği’nin Avrupa’da yaşayan Türk hayırseverler ve varlıklı Avrupalılardan temin ederek gönderdiği 11 Mekanik Tekerlekli Sandalye, 3-5 bin Euro değerindeki 133 Akülü Scooter, 22 çift Kanedyen tipi Baston, 2 Elektrikli Yatak TIR’larla Belçika’dan Kağıthane’ye getirilip engelli vatandaşlarımıza hediye edildi.

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç Engelli Vatandaşa Akülü Araba Hediye Etti

Kağıthane Kaymakamı Hasan GÖÇ, “Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisinin ve İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye taleplerini değerlendirerek konuyu mütevelli heyeti gündemine getirdik. Aldığımız olumlu karar doğrultusunda ilçemizde tekerlekli araç kullanma konusunda sağlık raporu olan vatandaşımızı tespit ederek araç alımlarımızı gerçekleştirdik” dedi.

GÖÇ, Toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza büyük önem veriyoruz. Tabi iş sadece tekerlekli sandalye vermekle bitmiyor, kullanım alanları da çok önemli. Dolaysıyla yerel yönetimlerinde ilçe merkezinde engellileri kapsayan projeler üretmeleri gerekiyor. Bu araçların rahatça kullanılabileceği uygun kaldırımlar yapılması gerekiyor” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Koray Sarıoğlu Engelli Araç Projesi

Kağıthane Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Koray Sarıoğlu,”Avrupa’da faaliyet gösteren Doğuş Engelliler Derneği’nden temin ettiğimiz 133 Akülü Engelli Aracının 28’i Kağıthane’de 113’ü Türkiye’de ihtiyaç sahibi çeşitli illere gönderdik. Engelli araçlarını temin etmemizde Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut İncesu aracılık etmiştir” dedi.

Kağıthane'de Engelli Vatandaşlara Akülü Araba Hediye Edildi

Çağlayan Mahallesinde bulunan engellilerimize akülü araç hediye edilmesinde Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, Belediye Başkan Danışmanı Ergün Keleş, Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut İncesu ve Çağlayan Muhtarı Ali Çelik eşlik etti.

Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut İncesu Engelli Vatandaşa Akülü Araba Hediye Etti

Kağıthane’de özverili çalışmalar yapan Kağıthane Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut İncesu, “12 yıldır düzenli olarak yapmış olduğum Belçika’dan Türkiye’ye ihtiyaç sahibi engellilerimize dağıtılmak üzere getirilen Akülü arabalar projesini Kağıthane Kaymakamlığı ile birlikte yaptık. Belçika’da gönülleri zengin Doğuş Engelliler Derneği başkanından ve ekibinden Allah razı olsun. Kağıthane’mize araçların getirilmesinde, işlemlerinde her daim yanımda olan Kağıthane Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Koray Sarıoğlu’na ve bu çalışmalarda yardımlarını esirgemeyen isimli isimsiz her kimin emeği ve yardımı varsa Allah onlardan da razı olsun. Bu yardım severlerimiz oldukça bizlerde el uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

Mesut İncesu Engelli Araç Projesi

Törenle hediye edilen akülü tekerlekli sandalyelerden oldukça memnun kalan engelli vatandaşlar, Kağıthane’mize engelli araçların getirilmesinde emeği geçenlerden Allah razı olsun dedi. İlk kez akülü tekerlekli sahibi olan bedensel engelli vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2364 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.