logo

Erdoğan: Teröristlerin Kökünü Kurutacağız

Erdoğan: Teröristlerin Kökünü Kurutacağız

Erdoğan: Teröristlerin Kökünü Kurutacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 44. Muhtarlar Buluşması’nda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Adım adım Afrin’i kontrol altına alıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâta ilişkin “Adım adım Afrin’i kontrol altına alıyoruz. Harekât başarıyla sürüyor. Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da orayı yaşanabilir hâle getireceğiz” dedi.

Harekât başarıyla sürüyor

Zeytin Dalı Operasyonu’nun başarıyla sürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son birkaç yılda 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hâle getirilene kadar bu operasyonun devam edeceğini söyledi.

Kimin ne dediğine değil, milletin istediğine bakarız

Kimin ne dediğine değil, milletin istediğine bakarak operasyonu başlattıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun başlamasıyla birilerinin fitne kazanını kaynatmaya başlattığını söyledi. Sınır güvenliğini sağlama ve Suriye’yi Türkiye’de misafir edilenlerin geri dönebilecekleri emin bir yer hâline getirme gayretlerini çarpıtmaya çalışanların dört bir koldan saldırdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimi terör örgütlerine yönelik olduğu gün gibi açık ve net ortadayken, bu operasyonu Afrin’deki Kürt kardeşlerimize karşı gibi göstermeye, kimi bizi Suriye’yi işgalle suçlamaya çalışıyor. Biliyorsunuz Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı ve yüzlerce PYD, YPG’liyi etkisiz hâle getirdik. O zaman da bize benzer suçlamalarda bulundular. Ama şimdi teröristlerden arındırmakla kalmayıp altyapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla, tüm belediye hizmetleriyle ayağa kaldırdığımız El Rai, Cerablus, El Bab arasındaki 2 bin kilometrekarelik alana 100 bine yakın kardeşimiz geri dönüp normal hayatını sürdürmeye başladı. Afrin’de de aynısı olacak. Önce teröristlerin kökünü kurutacağız, sonra da orayı yaşanabilir hâle getireceğiz.

TÜM VATANDAŞLARIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 81 vilayeti ve 80 milyon insanıyla Zeytin Dalı Operasyonu konusunda ortaya koyduğu birlik, beraberlik, dayanışma ruhuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin bu millî politikasına destek veren tüm vatandaşlara, siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, dualarıyla askerlere destek olan tüm gönül erlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
973 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.