logo

ERKA YAPI, Kalitesini Anadolu Yakasına Taşıyor

ERKA YAPI, Kalitesini Anadolu Yakasına Taşıyor

ERKA YAPI, Kalitesini Anadolu Yakasına Taşıyor

Kentsel dönüşüm anlamında, Kağıthane’nin yıldızı olmaya aday Erka Yapı, 2016’nın son aylarında hayata geçirdiği Erka Konsept ve Erka Panorama’nın inşaat çalışmaları hızla devam ederken 2017 yılında Anadolu yakasına da geçiyor.

Erka Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Karagöz ile devam eden projelerini ve Erka Yapı’nın 2017’deki planları üzerine konuştuk…

2016 yılı Erka Yapı için nasıl geçti?

2016 yılı bizim için çok hareketli geçti. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızın ilk ayağını oluşturan Erka Konsept ve Erka Panorama’nın hazırlıklarını yaptık. Temmuz 2016’da itibarıyla iki projenin temelini attık. 2016 yılının Ekim ayında Erka Konsept ve Erka Panorama’nın lansmanını yaptık.

Kağıthane’nin yerel firması olmamız ve yaptığımız pazarlama çalışmalarının da etkisiyle satış anlamında da üç ayda % 40’lik bir rakamı yakaladık. İnşaat anlamında da %60’lara geldik. Mayıs 2018’de daireli ev sahiplerine teslim etmiş olacağız. Erka Konsept’i satışa çıkardığımızda da sevinerek gördük ki Kağıthane’de oturan ve bizden daha önce ev almış insanlar heyecanla projelerimizi takip ediyor. Öyle ki, Erka Konsept’ten ilk evlerini alanların çoğu yakın çevreden veya bizden daha önce ev alanlar.

Bizim için şu anda her şey yolunda gidiyor. Ülkemizin içinde bulunduğu şartları da düşünürsek, kentsel dönüşüm olarak doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Öte yandan Kağıthane bölgesindeki hak sahipleriyle yaptığımız görüşmeler sonucu aldığımız geri dönüşler yaptıklarımızı da doğruluyor.

Kağıthane’deki Kentsel Dönüşüm çalışmaları nasıl gidiyor?

Kentsel dönüşüm çalışmaları, planladığımız şekliyle devam ediyor. Toplamda beş yapı adasında yoğunlaştık ve adım adım sonuca gidiyoruz.

2017 yılından neler bekliyorsunuz?

2016 yılı, her alanda olduğu gibi sektör olarak ekonomi anlamında çok zor bir yıldı. Ülkemiz her yönüyle 2016 yılında bir sınavdan geçti. Zorluklarla dolu bir yılın ardından 2017 yılına umutlu girdik. 2016’daki tüm olumsuzluklara rağmen planlarımızdan sapmadan kendi takvimimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Projelerimizi hayata geçirdik. İnşaatlarımızı başlattık ve aynı hızla devam ediyor. Ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam ediyoruz. Şirket bünyesinde istihdama bu dönemde önem veriyoruz. Her geçen gün istihdama devam arttırıyoruz.

Ülkemize ve devletimize daima güvendik. Her şeye rağmen yarınlara umutla ve güvenle bakıyoruz. Planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık. Anlık ve günlük hareket etmiyoruz. Hiçbir zaman kısa vadeli hareket etmedik. Bizler uzun vadeli düşünüyoruz.

Kentsel dönüşüm olarak Kağıthane dışındaki hedefleriniz nelerdir?

Kağıthane’deki dönüşüm çalışmalarımız hem inşaat ekseninde hem de hak sahipleriyle yapılan anlaşmalar ve görüşmeler olarak devam ediyor. Öte yandan ileriye dönük planlarımız çerçevesinde Önümüzdeki aylarda Kadıköy-Suadiye’de yeni bir projeye başlayacağız. Bu proje bizim için önemli bir proje. Bizim için küçük bir sınav gibi olacak adeta. Kadıköy dönüşüm olarak zor bir yer. Herkesin iştahını kabartıyor. Ama Erka Yapı olarak başarılı olacağımıza inancımız tam. Kadıköy dışında, Üsküdar’da da bir projeye başlayacağız. Anadolu Yakası’nda projelerimiz devam edecek.

Etiketler: » » » » » » » »
2193 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.