logo

Film Şeridi Tadında Bir Kitap: VAV GİBİ SEVİLMEK

Film Şeridi Tadında Bir Kitap: VAV GİBİ SEVİLMEK

Film Şeridi Tadında Bir Kitap: VAV GİBİ SEVİLMEK

vab-gibi-sevilmek-yavuz-selim-pinarbasi

Eğitimci, Yazar Yavuz Selim PINARBAŞI, Yayın Dünyamız Yayınlarından (YDY) çıkardığı “Vav Gibi Sevilmek” adlı kitabı ile muhteşem bir esere imza atmış.

Bu eser Aşka ve Kulluğa, 360 derece düşünsel ve sorumlu bir Tavaf yaparak yaklaşmış. Aşkı şirke taşımamış ve onu şeytanın tuzağına düşürmemiş. Tarif edilen aşk, ilahi parametreler arasında ele alınmış. Yazar, Vav Gibi Sevilmek eserinde hayatını adeta bir film şeridi gibi gözler önünden geçirmiş, yalın, akıcı, şiirsel anlatımıyla okuyucusunu girdabına çekerek, iç dünyasına misafir etmiştir. Kalemine, yüreğine sağlık Pınarbaşı.

Kimi zaman ilahi yaradanın aşkına, Vav’ın hikmetlerine, kulluğun getiri ve götürüsüne, ebedi aşklara yer veren Pınarbaşı’nın kitabını okumaya başladığınızda, kendinizi kâh Çamlıca tepelerinin Seher yelinde salınırken, kâh ada sahillerinde baharın kokusunu içinize çekerken, kâh Eminönü’nde güvercinleri yemlerken, kâh Çamlıca tepelerinde veda busesini kondururken bulacağınıza ve onunla birlikte kalp atışlarınızın kanat çırpacağınıza emin olunuz.

Pınarbaşı’nın çocukluk yıllarındaki masumane aşklarından başlayarak, toyluğunun getirdiği ah keşkelerden, özürlerinin “aşk yaptırdı’’ sığınışlarına, zaman zaman serzenişlerine, Anadolu’nun bağrından koparak, toy gömleğini sıyırıp, dini bütün, duygusal bir o kadarda civan delikanlılığıyla, açık denizlere ve cesur aşklara pupa yelken açısına şahit olacaksınız.

vav-gibi-sevilmek

Vav Harfi ve Anlamı;

İnsan Vav şeklinde doğar, doğrulunca kendini Elif sanır. İnsan hayatı boyunca hep iki büklüm yaşar, Oysa en doğru olduğu gün ölür. Allah’a kulluğun manası Vav’dadır, Elif uluhiyetin ve ehadiyetin simgesidir. O yüzden Lafz-ı ilahi Elifle başlar. Elif kâinatın anahtarı ise Vav kâinatın kendisidir. Rabbimiz bizim her zaman Vav gibi mütevazı olmamızı ister. Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.

Bu güzel kitabın bazı satırlarını sizlerle paylaşıyoruz:

Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl,
Muhammed’siz muhabbetten ne hasıl,
Vav bir Nuh’un gemisi idi, binen kurtuldu.

Ey vav haliyle şiirlere huruç eden sevgili!

Eylül’ün döktüğü sarı yapraklar gibiyim, idam hükmü veren yargıcın kırdığı kalem gibi. Kırılmış bir kalbin ilhamıyla misk kâsesinden sızmış kokunu duyuyorum. El Hamra sokaklarında, Gırnata’nın yüce kapıları aralanıyor ve gıcırtılarla kapanıyor. 

Sonra Saba Melike’si Belkıs’ın eteklerini suya değecek zannıyla çekiştirip yürümesini görüyorum. Saçlarında yıldızlardan taçları, kalbindeki hüznü, Yusuf’un kuyudaki korkusu gibi, Adem (a.s.) titrek bekleyişini, Isfahan’ın Nısf-ı Cihan sözünden ruhunun tatlı telaşını hissediyorum. Bizim de telaşımız, sancımız var. 

Bizim de elimizde kalemlerimiz, yazıyoruz aşkın sevda tepelerini. Bizde okuduk Kerbela’yı, Uhud’u, Bedir’i, Malazgirt’i, Endülüs’ü. Okuruz da, amentümüz var. Bağdat’ta, Basra’da akan kanı ve o kanla yoğrulmuş çölleri. Kalemlerimiz yazar gider de, biz kalırız ey sevgili. Hâlbuki sen, Akşemseddin’in İstanbul’un fethini fatihin gözlerinde gören Sultan Murat’ın Fatih’e serzenişini, “peder ne der, kader ne eder” sözüyle bilen, Fetih’ten sonra Fatih’in muzaffer bir komutan edasıyla İstanbul’a girdiği gibi, mağrur bir edayla girdin kalbime.

yavuz-selim-pinarbasi

Yavuz Selim Pınarbaşı Kimdir?

1970 yılında Kayseri’de doğdu. Çocukluk yıllarını Ankara’da geçirdi. Üniversite eğitimini; İstanbul Üniversitesi Edebiyat, Tarih ve Konservatuar alanlarında tamamladı. Üniversite yıllarında Bâb-ı Âli ile tanıştı. O günden bugüne kitaplarla hemhal oldu. İstanbul’da ikamet etmektedir. Seyr Fm’de Gönül Kıraathanesi program sunuculuğu yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Eserleri:

Türkülerden Seçmeler (100 Temel Eser)

Yavuz Sultan Selim

Vav Gibi Sevilmek

Yakında çıkacak Kitabı: Tarihteki Efsane Aşklar

seyr-fm-gonul-kiraathanesi

 Yavuz Selim Pınarbaşı’nın Kürşad Berkkan, Murat Zurnacı ile yaptığı Röportaj:

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2277 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.