logo

Fitnenin, fesadın en üst seviyede olduğu bir dönemdeyiz

Fitnenin, fesadın en üst seviyede olduğu bir dönemdeyiz

Fitnenin, fesadın en üst seviyede olduğu bir dönemdeyiz

Engin Noyan Kağıthane

Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Söyleşileri’nin konuğu olan Münib Engin Noyan Gültepe Kültür Merkezi’nde “İslam Kardeşliği” söyleşisi ile vatandaşlarla buluştu.

Kağıthanelilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Noyan, “Allah’ın nuru çok açık ve nettir. Birtakım mistik, mitolojik masallara ve hikâyelere gerek yok. Nur demek ışık demektir. İnsanlık aydınlanma sürecini 1400 sene önce tamamladı. Bir tane aydınlanma yani nihai bir aydınlanma yaşadık ve bitti. O da, Allah’ın (c.c) Kur’anı vahyetmesi, Resulü Ekrem’in (s.a.v) onu tebliğ etmesi ve O’na uyanların o doğrultuda hayatlarını sürdürmeleriyle yaşanan aydınlanmadır. Bu yüzden başka bir aydınlanmaya gerek yoktur. Ama biz bu aydınlanmadan istifade etmezsek, Allah’ın nuru ile nazar etmezsek, bizde firaset olmaz. Bizleri iterler, ötelerler ve hor görürler” şeklinde konuştu.

Münib Engin Noyan Gültepe Kültür Merkezi

Kardeşlik bağları için müminlerin Kur’an-ı anlaması gerektiğini sözlerine ekleyen Noyan, Mümin Kur’an-ı anlamalı ve bilmelidir. Akıl insanda neden vardır; hayvandan ayıran bir özellik olduğu için, neden vardır; Allah’ın sözlerini anlamak için vardır. Akıl vahiyle beslenir, onunla karanlıktan aydınlığa çıkarır. Allah’ın sözlerini anlamak ve uygulamak aklı besler ve geliştirir” şeklinde konuşarak kardeşliğin büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Noyan, “Hadisi şerifte buyrulduğu gibi ‘Müslüman Müslüman’ın din kardeşidir.’ Ama bulunduğumuz zaman çok tehlikeli bir zaman. Kardeşin kardeşi katlettiği, Müslüman’ın Müslüman’a zulüm ettiği, fitnenin, fesadın en üst seviyede olduğu bir dönemdeyiz” diyerek yaşananların cehaletten ve cahillikten kaynaklandığını söyledi.

Müminler bir birlerinin kardeşleridir. Dinen birbirlerine bağları aynı kardeş bağı gibidir. Müminler ve Mümineler birbirlerinin velisidir. Ne demektir bu; sorumlusu ve iyiliğini isteyen kişilerdir. Bir biri adına karar veren, başkasının karşısında sırt sırta veren, biri birini destekleyen demektir. İşte bizim toplum anlayışımız budur. Ama şuan da biz bu anlayıştan uzağız neden, çünkü Kur’an’la olan bağlarımız zayıfladığı için bir birimize küsüz. Kur’an-ı anlamamızı istemiyorlar, Kur’an-ı bilen insanı istemiyorlar, çünkü onu bilen ve onun gösterdiği yolu gören insandan rahatsız oluyorlar. Bu yüzden bizi bize düşürüyorlar, bizi birbirimizden uzaklaştırıp düşman ediyorlar” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1392 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.