logo

Fiziken Sağlamlık Aramak Negatif Ayrımcılıktır

Fiziken Sağlamlık Aramak Negatif Ayrımcılıktır

Fiziken Sağlamlık Aramak Negatif Ayrımcılıktır

Prof.Dr.Ali Seyyar  Kağıthane

Kağıthane Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen Hz.Peygamber ve Engelli Sahabeler”konulu konferans Prof.Dr.Ali Seyyar tarafından Kağıthane Belediyesi Nikah Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Cami içinde olduğu gibi cami dışında da toplumu dini konuda aydınlatmak bizim başlıca görevlerimizdendir” dedi. Haliloğlu, “Engelli insanlara elimizi, gönlümüzü uzatmalıyız, hayatı onlarla birlikte paylaşmalıyız, Peygamber Efendimiz engelli sahabelere nasıl davrandıysa o şekilde hareket etmeliyiz ve onu örnek almalıyız, engelli kardeşlerimizde sabredip hayatı nasıl anlamlı kılabilir onu düşünmeli ve ona göre hareket etmelidir” diyerek gelen misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Hz.Peygamber ve Engelli Sahabeler

 

Hz.Peygamber ve Engelli Sahabeler Kağıthane Hz.Peygamber ve Engelli Sahabeler Kağıthane Nikah Salonu

Kağıthane Hz.Peygamber ve Engelli Sahabeler

Özürlüler kanunun çıkmasında aktif rol oynayan Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ali Seyyar konuşmasında Kur’an’dan ve hadislerden örnek vererek İslamda engelli haklarından, engelli sahabelerin yaşantılarından ve engelli sahabelere Peygamber Efendimizin davranışlarını ve onlara verdiği yöneticilik görevlerinden bahsetti. Engelli haklarının 2010 yılında anayasa girmesine rağmen Türkiye’de neden engelli bir valinin veya bir yöneticinin olmadığını sorgulayan Seyyar, maalesef vali olmak için kaymakam olmak lazım ve kaymakamlığın yönetmeliğinde derki fiziken sağlam olacaktır. Engelli aklen süper zekâlı olabilir, fiziken olmayabilir neden fiziken sağlamlık arıyorsun diyerek bunun pozitif ayrımcılık ilkesine aykırı olduğunu ve bunun negatif ayrımcılık olduğunu dile getirdi. Bu ayrımcılığın giderilerek, bugün bedensel engelli vatandaşların da kaymakam, vali, milletvekili, siyasetçi, müdür, öğretmen gibi her kesimde görev alabilmesi gerektiğini ve bu peygamber efendimizin sünnetinin gereğidir dedi.

Mevlüt Haliloğlu-Ali Seyyar Prof.Dr.Ali Seyyar Kitap İmza Günü

Konferans çiçek takdiminin ardından Prof. Dr. Ali Seyyar’ın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1842 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.