logo

Folklor Ekipleri Barış İçin Halay Çekti

Folklor Ekipleri Barış İçin Halay Çekti

Folklor Ekipleri Barış İçin Halay Çekti

 6. Uluslararası Kağıthane Geleneksel Halk Oyunları Festivali

6. Uluslararası Kağıthane Geleneksel Halk Oyunları Festivali’nde sahne alan farklı coğrafyaların folklor ekipleri Gazze’de yaşanan zulmü protesto etti.

Kağıthane Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen festivalde Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Letonya, Kanada, Romanya, Bulgaristan ve Kazakistan’dan gelen ve 300 kişiden oluşan grup kollarına taktıkları siyah bantlar, taşıdıkları Filistin bayrakları ve savaş karşıtı dövizlerle Hasbahçe’den Kağıthane Meydanına yürüdüler.

Kağıthane Geleneksel Halk Oyunları Festivali

Belediye Hizmet Binası bahçesinden Kağıthane Meydanı’na yürüyen ekipler Hasbahçe’de renkli görüntüler oluştururken, halaylar barış için çekildi. Merkez Meydanı’nda birbirinden güzel gösterileri yerel müzikler eşliğinde sergileyen ekipler, Kağıthanelilerden büyük alkış aldı.

Mehter Takımının gösterisiyle başlayan programda konuşan Başkan Fazlı Kılıç, davetlilere teşekkür ederek “Bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nde İspanya, Letonya, Kanada, Romanya, Bulgaristan ve Kazakistan’ın folklor ekiplerini misafir ediyoruz. Farklı coğrafyaların Gazze’deki zulüm için bir araya geldiğini belirten Başkan Kılıç, “Ramazan ayına huzurla başladık. Ancak Ramazan ayı hepimiz için büyük bir hüzne dönüştü. İsrail okul, hastane ayırt etmeksizin Gazzeli sivil halkı vurdu, vurmaya devam ediyor. Çocuk ya da yaşlı demeden masum insanların kanını döktü. Ben inanıyorum ki İsrail döktüğü kanda boğulacak. İsrail katliama başladığında gelişmiş ülkeler sessiz kaldı. Hatta yaptıkları açıklamalarla bu katliamı desteklediler. İsrail’in Gazze’de yaşattığı zulme sessiz kalmayan halk oyunları ekiplerine teşekkür ediyorum. Bugün burada “Özgür Filistin” flamasını taşıyarak bu katliama “Dur” diyen ülkeleri selamlıyorum dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1356 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.