logo

Futbolda Yönetici Olmak

Futbolda Yönetici Olmak

Futbolda Yönetici Olmak

Evet futbola çok büyük emekleri olan emektar usta amatör futbolun kurucularından TASKK, İASKF Başkanlık  yapan İASKF Üyesi İASKF Onur sahibi kısa zamanda tanıdığımız önemli şahsiyet Orhan Saka ağabeyimizi, bir büyüğümüzü KAYBETTİK !!

Orhan Saka, amatör futbol birlikleri kurulurken o zamanın hizmetkarlarıyla amatör futbola sayısız hizmetler vermiştir. Futbola olan aşkı ve Türk futboluna kattığı eserleri Türk spor kamuoyunda hiç unutulmayacaktır. Allah rahmet eylesin.

Bu sayımızda, futbolda futbolumuzu yönetemeyen yöneticilerimizi konuşacağız. Maalesef takım yöneticilerimiz oluşturdukları sistemsizlik ile futbolumuzu geriye götürmekte ve bu sistemsizliği başarı saymaktadır. Aslında hakemler, taraftarlar, futbolcular, basından ve sahalarımızdan önce tek konuşacağımız ve eleştiri yapacağımız, kendine çeki düzen vermesi gereken yöneticilerimiz değil midir! Liglerimizin  sonu yaklaştıkça yalnız bırakılan kulüplerden hepimiz haberdar oluyoruz. Takım iyi giderken mangalda kül bırakmayan sözde kulüp yöneticilerimiz işler kötü gittiğinde bütün sorumluluğun kulübün başkanında olduğunu söylemektedirler. Aslında bu yapıyı bilerek ve isteyerek yapmak bir başka; şöyle ki amatörün kelime anlamı latincede ‘’sevmek’’ kelimesinden gelmiştir. Türkçemizde  ‘’bir şeye hevesi olan, bu işi, zevki para karşılığı yapmayan kimse’’ olarak yer bulmaktadır. Maalesef bizim amatör liglerimiz bu söylemden çok uzak, bu işten para kazanan geçimini sağlayan kardeşlerimizde var. Günümüzde amatör futbol halı sahalarda yada eskiden sokak aralarında top peşinde koşturan ve bu işten para kazanmayıp zevk için dostluk için yapan futbolun sevdalılarıdır. Spor kulüplerimizin genel olarak gelirlerine ve giderlerine baktığımızda kulüplerimizin ayakta kalmasının çokta kolay olmadığını görüyoruz. Her spor kulüplerinin yalan yanlış bütçeleri var. Bütün bu bütçelerin ayarlanması yapılandırılması kanunlarımıza uygun olarak belirlenmelidir. Borçlar, gelirler giderler, transfer politikaları, teknik kadroları, alt yapı yöneticileri standartlara uygun olarak oturtulmalıdır. Biz amatör futbola gönül veren yöneticilerin isteği, amatör futbola destek verilmesi, kulüp yöneticilerinin spor kulüplerine sahip çıkmaları, üyelerin spor kulüplerine sahip çıkmaları, semt halkının esnafın sahip çıkmalarıdır. Siz üzerinize düşeni yapın, bakın futbol ne kadar değerli hale gelecek, kalite nasıl artacak. Bu adımların atılmaması durumunda maalesef amatör futbol geri gitmeye ve bu oyunların sadece play station’dan ibaret olduğunu, oynanan oyunun sanal futboldan öteye gitmeyeceğini gösterir.

 

 

Etiketler: » » » » » »
1381 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.