logo

Geç Kalan Önlem !

Geç Kalan Önlem !

Geç Kalan Önlem !

sirintepe rampası

Özellikle yağışlı havalarda sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Şirintepe Mahallesi Gümüşhane Caddesi üzerinde ki bu yokuş tehlike saçmaya ve can almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl da pek çok kazanın yaşandığı ve bu kazalarının bir tanesinin ölümle sonuçlandığı bu rampanın kaderi ne yazık ki bu yılda değişmedi.

sirintepe rampa kazasi

07 Kasım günü yine yağışlı havada, evine gitmek için bu yolu kullanan araçlar, kaza yapmaktan kurtulamadı ve neredeyse 3 saat içerisinde aynı mekanda 3 farklı kaza yaşandı.  Rampanın haddinden fazla dik oluşuna havanın yağışlı oluşu da eklenmesiyle kaçınılmaz olan kazalarda ne yazık ki en acısı sabah 05:30 sularında yaşandı ve sabah namazını kılmak için aynı rampanın sol tarafında ki Şirintepe Merkez Camii’ne gitmek için evinden çıkan 70 yaşında ki H.B. yaşanan kaza sonucu hayata gözlerini yumdu. Müşterisini gideceği yere bıraktıktan sonra Kağıthane Hamidiye de bulunan taksi durağına dönmek için bu yolu kullanan taksi şoförü L.K. yönetiminde ki ticari araç yoğun yağışın da etkisiyle ölüm kusan bu yolda kontrolünü kaybetti ve önce yayaya ardın da rampa sonunda ki park halinde araca çarptı. Sabah 05:30 sularında yaşanan kazanın ardından aynı yerde iki kaza daha yaşandı, diğer kazalarda can kaybının yaşanmamış oluşu ise olumsuz olayın sevindirici tarafı oldu.

Sürekli kazaların ve neticesinde de can kayıplarının yaşandığı bu rampanın sol tarafında Camii sağ tarafında ise Şehit Adem Yavuz İlk Öğretim Okulunun olması ve daimi olarak bu yol üzerinde bir yoğunluk yaşanıyor olması ise ayrı bir trajikomik unsur olarak göze çarpmaktadır.

IMAG1286

Kâğıthane belediyesi yetkilileri olaydan hemen birkaç gün sonra eskimiş olan parke taşlarını değiştirdi. Mahalle sakinleri her zaman bu yolda kaza olduğunu, bu yola farklı bir proje üretilmesini belediyeden talep ediyorlar.

Etiketler: » » » » » »
2631 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.