logo

Geçmişten Günümüze “Pul” Sergisi Açıldı

Geçmişten Günümüze “Pul” Sergisi Açıldı

Geçmişten Günümüze “Pul” Sergisi Açıldı

Kağıthane Filateli Sergisi Gültepe Kültür Merkezi

Hasbahçe Gazetesi yazarlarımızdan Araştırmacı Yazar Volkan Yaşar Berber, Gültepe Kültür Merkezinde 13-21 Şubat tarihleri arasında Filateli Sergisi açarak pul koleksiyonerlerinin ve meraklılarının ilgisini çekti.

Flateli Sergisi Açılışı Fazlı Kılıç

Volkan Yaşar Berber’in çocukluk yıllarından beridir pulları biriktirmesi sonucu ortaya çıkan tarihi nitelikteki Filateli Sergisinin açılışını, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yaptı.

Kağıthane Filateli Sergisi-3 Kağıthane Filateli Sergisi-2

Sergide aralarında başta Türkiye olmak üzere Osmanlı dönemine ait pulları ve diğer ülke pullarını görmek mümkün. Binden fazla pulun meraklılarına sunulduğu sergide çok özel pullar da mevcut. Osmanlı döneminde 1 defaya mahsus olarak bastırılan pul seti, serginin en pahalı parçası ve değeri 36 bin TL. Sergide ziyaretçilere açılan pulların toplam değeriyse 350 bin TL’yi geçiyor.

Kağıthane Filateli Sergisi-4 Kağıthane Filateli Sergisi-1

1862 yılından bugüne gelen pulların üzerindeki sanatsal el yazması figürler görenleri kendine hayran bıraktı.

Filateli Sergisi Volkan Yaşar Berber-Ayetullah Coşkun

Kolleksiyoner Volkan Yaşar Berber, “Son 26 senedir Flatest ilgi alanımdır. 1862 yılından yani 154 senelik Osmanlıdan günümüze dair tüm dönemlerin pullarını toplamak nasip oldu. Pul koleksiyonluğu ile bu kıymetli eserlerimizi tanıtmayı, muhafaza etmeyi ve var olan değerlerimize nasıl sahip çıkılması gerektiği ile ilgili vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi kendime görev bildim. Türkiye’de Devletin Tek Pul Müzesi İstanbul Sirkeci’deki PTT binasıdır” dedi.

Koleksiyoner Volkan Berberoğlu

Volkan Yaşar Berber, “Filateli Sergisi” içerisinde 1862 Abdülaziz Tuğralı ilk basılmış olan orijinal 20 para ibareli Osmanlı Türkçesi ile yazılmış olan pulumuz, 1939 itibari ile Antakya’nın ilhakıyla bir seferliğine mahsus o zamana basılmış olan Hatay pulları vardır. 1948 yılında Türkiye’de ilk İstanbul Filateli Derneği açılmıştır. 1949 yılında ilk sergisini düzenlemiştir. Koleksiyonumuz da İstanbul Sergisi hatırası olan bu pullar da vardır. Ayrıca Filistin pulları, Suriye pulları, Irak Pulları da mevcuttur. Ortadoğu Nadir Pullarına erişilebilmesi şuan ki zamane koşullarında maalesef çok zordur. Bu nadir pulları bu sergimizde vatandaşlarımıza teşhir etmekteyim. Gençlerimize de şunu söylemek istiyorum; lütfen var olan değerlerimize sahip çıkınız” dedi.

Filateli Sergisi Hasbahçe Gazetesi

Hasbahçe Gazetesi ailesi olarak Araştırmacı Yazar Volkan Yaşar Berber’e çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2020 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.