logo

Geleceğimizin Teminatı Kızlarımız ve Kadınlarımız

Geleceğimizin Teminatı Kızlarımız ve Kadınlarımız

Dünya tarihi ve Türk tarihimize baktığımız zaman kızlarımızın ve annelerimizin ne kadar önem arz ettiğini bilmeyen yoktur. Kadınlarımız aile ile toplum arasında, ülkenin geleceğinin inşasının teminatı, çocuklarımızın yetişmesinde 1.Planda yer almaktadır.

16 Aralık 1977 BM Kadın Hakları ve Uluslararası Barış Günü öncesinde Efendimizin 1400 sene önce kadın ve kızlarımıza verdiği önem, insanlık tarihinde yepyeni bir çığır açmıştır.

Kızlarımız; fikir, eğitim, sanat, sosyal, siyasal, inanç konularında mükemmel bir şekilde yetiştirilmelidir. Kadınlarını güçlü yetiştiren, en azından erkekler kadar eğitim ve değer veren toplumlar çok başarılı olmuşlardır. Anneler eğitimin temel öznesi durumundadır.

“Anadolu” ismi tarihçesine bakmaksızın bizim ülkemiz, gerçekten ANADOLU’dur ve ismiyle dünyada övülmeye ve övünmeye layıktır.

İnsanlık tarihinde, Havva annemiz, Âmine validemiz, Sara validemiz, Meryem annemiz, İşa validemiz (Hıristiyanlar Elizabeth olarak bilir) Hz. Hatice, Hz.Aişe ve Hz. Fatıma annelerimizin yeri başkadır.

Yine baktığımız zaman; Hayme Hatun (Devlet Ana), Hüma Hatun, Gülşah Hatun, Mihrimah Hatun, Nilüfer Hatun, Halime Hatun, Mahperi Hatun ve Zübeyde Hatun tarihimize damgasını vurmuş etkili hanım isimleridir.

Süleyman Peygamberle evlenen Seba Kraliçesi Belkıs’ı da unutmamak gerekir. Ciddi bir imparatorluk yönetmiş akil kişilerle ve kurduğu sistemle kendisinden çokça zikrettirmiştir.

Erkekler her zaman ne kadar ön planda görünseler de onların yanında veya hemen arkasında o kadar değerli ve o kadar başarıya etkisi olan hanımların olduğunu unutmamak gerekir.

Gerek Aile Bakanlığı gerek hanımlara ait diğer kurumlar çalışmalar için yeterli diyemeyiz. Daha çok çalışmalı hanımlarımıza daha çok değer vermeliyiz. Hanımlarımıza; fikir, kültür, sanat, ekonomi, sosyal, teknik, inanç vb. gibi konularda daha iyi eğitim imkânları sunmak zorundayız.

21.yüzyılın toplumu; asıl gelecek vadeden çocuklarımızın yetişmesindeki rolleri gereği kızlarımıza, kadınlarımıza ve annelerimize daha çok değer vermekten ve bilgi aktarmaktan geçmektedir.

Yeni Hayme, Halime, Hüma hatunları ve Fatih Sultan, Yıldırım Beyazid, Abdülhamid Han gibi şahsiyetleri yetiştirecek kızlarımızı ve annelerimizi oluşturmak zorundayız.

Eğer biz, bilgi toplumunu yakalamak istiyorsak bu konuda başarılı olmak zorundayız.

Sadece ”kız çocuklarımız okula kampanyaları” bu süreç için yetmez. Sadece kadına şiddet söylemleri ile bu evrimi gerçekleştiremeyiz. Kadın-erkek eşitliği gibi, fırsat eşitliği gibi laflar, kızlarımızın ve kadınlarımızın gereken yere ulaşmasını sağlamada yeterli olmaz.

Kadın nazarı dakiktir, kadın kalbinin nahifliği hiçbir canlıda olmaz, temizdir, durudur, merhametlidir. Kendine özgü bir dirayet sahibidir aynı zamanda.

Kadınlarımızı daha özgüvenli, kararlı, idareci, çocuklarına gerçekten bilgi aktarımını yapabilecek kültür birikimi olan anne adayları olarak yetiştirmemiz ve bu oranın erkekler kadar aynı oranda ve seviyede olması gerekir.

Yeni nesiller için daha çok gayret ve ihtimam düşüncesiyle.

Selam ve dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1563 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.