logo

Geleceğin Neslini Yetiştirmek

Geleceğin Neslini Yetiştirmek

Eğitim ve öğretim bizim toplumumuzun vazgeçilmez unsurlarıdır. Oku, Yaradan’ın ismi ile oku, bizim kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bir öğretisidir.

“İlim Çin’de de olsa gidip alınız“ Hadis-i Şerifi 1400 sene önce Efendimiz (S.A.V)’ in bize tavsiyesidir.

Bugünün çocukları yarının gençleri ve geleceğimizdir. Nasıl bir fidan yetiştiriyor isek, nasıl iyi bir meyve için, iyi ve sağlıklı bir aşı yapmamız gerekiyor ise ülkemizin bekası için de taze fidanları iyi yetiştirmemiz ve aşısını (eğitimini, bilgisini ve inancını) doğru ve eksiksiz yapmamız gerekir.

AİHM‘nin kararı din derslerinin zorunlu olmaması yönündedir. 1982 yılından beri DKAB (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) dersleri devletin gözetim ve denetimine bağlı idi. İlk ve orta öğretimde DKAB zorunlu ders olmuştur.

Kişilerin isteğe bağlı din ve ahlak eğitimi alması Anayasa ile güvence altında olup insan hakları bildirgesinin 18. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 9. Maddesi ile güvence altına alınmıştır.

Tabii ki okulda okuyan gençlerimiz yabancı uyruklu veya başka inanca sahip anne ve Baba’dan iseler, ben dini bilgiler almak istemiyorum diyorsa serbest olabilirler ve o dersi almayabilirler.

Fakat ülkemizin değerlerini iyi anlayan, ülkesine canı ve malı pahasına sahip çıkan milletimiz, tarih boyu güzel eğitim ve inançlı nesillerden fayda görmüş ve görmektedir.

Ortaöğretim kurumlarındaki çocuklarımız 2012 yılından beri Kur’an-ı Kerim, Hz.Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçebilmektedir. Tercihlere baktığımız zaman Kur’an-ı Kerim ve diğer dersler için seçme oranı % 15’ler düzeyindedir.

Toplumu (Türkiye’deki FETÖ gerçeğinden sonra) eğitim ve öğretimin daha iyi olması için; doğru bir dini kültürde yetiştirmek, yanlış saplantılara ve yollara gitmesini önlemek durumundayız.

Maalesef ülkemizin yaşamış olduğu sıkıntılar daha önce kendi milli ve manevi değerlerimizin eksik kalması veya yeterince verilmemesinden kaynaklanmıştır.

İnançlı insandan hiçbir zaman toplum zarar görmez, görmemiştir.

%99’u Müslüman olan ülkemizde Kur’an-ı Kerim, Hz.Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçenlerin sayısı inşallah % 70, % 80’leri bulur.

Milli eğitimimiz her geçen gün daha iyi insanlar yetiştirmek için çalıştaylar düzenlemekte yeni formüller aramaktadır.

Çok şükür belli zamanlarda camilerimiz gençlerle dolup taşmaktadır. Fakat bu daha nitelikli, inançlı ve bilinçli gençlerimizi yetiştirmek için gayretlerle olmaktadır.

Toplum olarak boş verdiğiniz her alan maalesef başka güçler ve ülkelerin sanal âlemdeki yönlendirmeleriyle çizgisinden çıkmakta hatta zararlı yerlere; uyuşturucu, kötü alışkanlıklar, kötü arkadaşlıklar, ahlaki olmayan sosyal olaylara karışmakta hatta terör illetine alet olabilmektedir.

Anne-babalar olarak yetiştirdiğimiz çocuklarımıza sahip çıkmak ve onları geleceğe hazırlamak mecburiyetindeyiz.

Yarının anne–babalarını yetiştirmek hepimizin elinde. Evladımıza bir daire, bir araba hediye etmek, mal mülk bırakmak çok önemli olabilir. Fakat asıl bırakılması gereken inanç, ahlak ve kültürlü bir nesil olmalıdır. Bu bizim olmazsa olmazımızdır.

Vatan için, millet için gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme gidebilmek 15 Temmuz Zaferi gibi, Çanakkale Zaferi gibi tarih yazan bir milletin evladı olabilmek, her gencin ulaşabileceği en ulvi görev olmalıdır.

Daha önce de olduğu gibi bugün vatanımızın bölünmezliği için hep beraber değerlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.

Bugün; gerek ilim, gerek fen, gerek sosyal ve gerek savunma alanlarında başarıya koşan gençler yetiştirme zamanıdır.

Teknolojinin sınır tanımadığı, insansız araçların, robotların, kişisel takip sistemlerinin  olduğu, gelecekte de harp ve savunma alanında istenilen kişiye özel geliştirilen saldırıların  önlenebilmesi  için  daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, yaptığımız her şeyi önce insanlık için ve de Allah’ın rızasına uygun olarak yapabilmek için iyi insanlar yetiştirmemiz lazım.

Atalarımız ve geçmişimiz bunun örnekleriyle doludur.

Selam ve dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1534 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.