logo

Gelecek Bizimle Büyüsün

Gelecek Bizimle Büyüsün

Gelecek Bizimle Büyüsün

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu B Blok

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu okul öncesi eğitimin yaygınlaşması okul ve aile işbirliğinin önemini kavramış bir eğitim kurumu olarak 2007 yılından beri okul öncesi eğitime hizmet veren bir devlet okulu.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu A Blok Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu C Blok

Mevcut kapasitesi ve hizmet verdiği A, B ve C bloklar ile İstanbul’un en büyük anaokullarından biri. Anaokulunun yapmış olduğu çalışmalar ve veli eğitimleri ile adından çokça söz ettiriyor.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Ödüller

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İstanbul İyi Örnekler Paylaşımlarında her sene bir çalışması ödüle layık görülüyor. Geçen yıl tüm okulların katılımıyla düzenlenen etkinlikte İstanbul’un en iyi yüz projesinden ikisi ilçemizin bu okuluna aitti.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Ders Vakti

Bu yılda veli eğitimlerine çok önem vermişler. Veliler için sürekli eğitim planlıyorlar. Her ay düzenli olarak düzenledikleri “Aile Eğitimi Projeleri” de var. Alanında uzman kişilerle sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde eğitime katkı sağlıyorlar. Baba Destek Eğitimleri, Dedem Nenem Okulda Projeleri, Okuldan Haber Var projeleri, Haydi Oyuna Projeleri, Sağlıklı Beslenme Projeleri, Atılacak Ekmeğimiz Yok projeleri de ulusal basında çokça yer buldu. 2012 Yılında Türkiye’deki tüm Okul Öncesi Öğretmenlerin katılımıyla Okul Öncesi Eğitimi Öğretmen Kongresi düzenlemişler. Kağıthane Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle ortaklaşa projeler yürütüyorlar. Okulun Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projelerinden aldığı belgelerle hijyene ve sağlıklı beslenmeye ne kadar önem verdiklerini gösteriyorlar.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Erdoğan Ergin Röportaj

Okul Müdürü Erdoğan ERGİN’e okulun yaptığı çalışmaları sorduk; “Okul olarak ortaya koyduğumuz vizyon ve misyon, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaya koyduğu vizyon ve misyondur. Önce okul öncesi eğitim diyoruz. Okul Öncesi Eğitimde hedeflenen tüm çocukların en az bir yıl okul öncesi eğitimden faydalanmalarıdır. Bizlerde doluluk oranımızla buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Aslında bu misyonu ortaya koyan bakanlık, biz uygulayıcılarıyız. Sahada başarılı sonuçlar ortaya koymaya çalışıyoruz. Tabi bir bina ile hizmet veriyorduk. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammet ÇAYIR bey okul öncesi eğitimi çok önemsediğinden okulumuza yakınında boş bulunan bir binayı okulumuza tahsis ederek okul öncesi eğitimden doluluk oranı nedeniyle yararlanamayan ikiyüz yirmi çocuk için fırsat oluşturdu. Bizler de bu binada da hizmet vermeye başladık. Bu yıl da İlçe Müdürümüz okulumuzun hemen karşısında bulunan binayı tahsis etti. Toplam öğrenci sayımızı beş yüzün üzerine çıkararak Hamidiye Mahallesindeki okul öncesi okullaşma oranının yukarı çekilmesini sağladı. Tabi hala okulumuz çok yoğun talep görüyor. Bizler de bu talebi karşılamak için çaba sarf ediyoruz.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Müdürü Erdoğan Ergin

Ayrıca bu yıl çocuklarımız için Adab-ı Muaşeret etkinliklerine de bir proje ile başladık. Toplumca değerler eğitimine önem veriyoruz. Lakin bunun tatbikinde sorunlarla karşılıyoruz. Okul öncesi dönemde başlanan bu eğitimle değerlerimizi bir davranış haline çevirmeye çalışıyoruz. Okulumuzda ayrıca Okul Öncesi Çocuk Kulüpleri yönergesine uygun olarak da çeşitli etkinlikler yürütüyoruz. İngilizce, Fransızca, Sanat Etkinlikleri, Müzik Etkinlikleri, Akıl Oyunları, Satranç, Halk Oyunları, Drama ve Çocuk Jimnastiği etkinlikleri uyguluyoruz.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Sınıf

Okulumuz Hijyen Okul olarak bilinmekte. Bu adımızı korumak ve çocuklarımızı da daha sağlıklı ortamlarda eğitim almalarını sağlamak için de projeler üretiyoruz. Çok şükür bu konuda da velilerimiz yapılan çalışmalara destek veriyor. Ayrıca okul öncesi eğitimde de en büyük ihtiyaçlardan biri de güvenlik. Okulumuzun geçen yıl İstanbul İyi Örnekler paylaşımında ödül aldığı Akıllı Giriş Sistemi ile velilerimizin huzur içinde evlerinde ve işlerinde kalmalarını sağlıyoruz.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Yemek Adabı

Tabi tüm bunları yaparken iyi bir ekibin parçası olmanız gerekiyor. Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediyesi her zaman yapılan iyi çalışmalarda yanımızda. Okul Öncesi Eğitim konusunda ortaya vizyon koyan bir İlçe Milli Eğitim Müdürüne sahibiz. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz okul öncesi eğitim adına çok yoğun katkılar sağlıyor.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Yemek Duası Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Çocuklar Yemek

Kağıthane Belediye Başkanımız Sayın Fazlı KILIÇ beyefendiye ve yardımcılarına huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Bizim B Bloğumuz Kağıthane Belediyesinin Okul Öncesi Yaygınlaştırma projesi çerçevesinde yaptırıldı. C Bloğumuzun bahçe ve yeşil alan düzenlemeleri yine belediyemizce yapıldı. Okul Öncesi Eğitime başkanımız çok önem verdiğini biliyoruz. Bu da bizim eğitime daha fazla vakit ayırabilmemizi sağlıyor” dedi.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Çocuk Resimleri

Okul öncesi eğitim çocuğun gelişim aşamalarının her birine yarar sağlaması nedeni ile okul öncesi eğitim alan çocukların daha sonraki yıllarda yaşıtlarından ve bu eğitimi almayan çocuklardan daha başarılı oldukları bilimsel olarak ta kanıtlanmış. Bu yüzden Kağıthane’de okul öncesi eğitimin yaygınlaşması adına okulun vermiş olduğu çabanın yanı sıra Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Muhammet ÇAYIR beyefendinin destekleri ile Kağıthane’de okul öncesi eğitimde okullaşma oranı en yüksek seviyeye ulaşmış.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Ders

Okul 2007 yılında açılmış olup ilk önceleri sadece bir binada 175 öğrenci ile hizmet verirken 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul binasına bir blok daha eklenerek toplam öğrenci sayısı 310’a çıkmış.2015-2016 eğitim öğretim yılında ise bir blok daha eklenerek öğrenci kapasitesi 510 öğrenciye kadar yükselmiş.

Kağıthane Ç.Y. Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu Çocuk Resimler

Önce çocuk felsefesi ile eğitim öğretime devam eden Ç.Y.Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu GELECEK BİZİMLE BÜYÜSÜN sloganı ile gelecek yıllarda okul öncesi eğitimi yaygınlaştırma adına her geçen gün yenilenen eğitim teknolojilerini ve öğretim tekniklerini bünyesine ekleyerek daha fazla çalışıp herkesin eğitim öğretim hakkını elde etmesini sağlayıcı çalışmalarla adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Haber: Ayetullah Coşkun

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2668 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.