logo

Görme Engelli Esma’nın Kur’an Aşkı

Görme Engelli Esma’nın Kur’an Aşkı

Görme Engelli Esma’nın Kur’an Aşkı

 

Doğuştan yüzde yüz görme engeli olan Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Esma Torlak 1,5 yılda mors alfabesiyle Kuran-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu.

Küçük yaştan itibaren annesinin ve hocalarının yardımı ile Kuran’ı Kerim öğrenmeye başlayan Esma, bununla yetinmeyerek hafız olmaya karar verdi. Ailesinin, onun için özel olarak yaptırdığı kabartma Kuran-ı Kerimi el parmakları kanayıncaya kadar ayet ayet, sure sure ezberledi ve 13 yaşında kurra hafız oldu.

Esma’nın bu engeli onu engel tanımaz yapmış. Her yıl düzenlenen İmam Hatip Liseleri Hafızlık ve Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında dereceye giren Esma, ayet numaraları söylendiğinde veya ayet başı tekrar edildiğinde hemen o ayetin devamını getirebiliyor.

Kabartmalı yazılardan dolayı parmakları kanamasına rağmen eğitimine ara vermeyen Esma, “Hiç bir zaman öğrenmekten vazgeçmediğini ve mukabelelerde, parmaklarının kanadığı sayfalara geldiğinde duygulanıp o günleri hatırladığını herkes sureyi unuttuğumu düşünüyor ancak ben unutmuyorum sadece parmaklarımın hali aklıma geliyor ve çok duygulanıyorum” dedi. Ailelere de tavsiyelerde bulunan Esma, “Her evde bir hafız olsun ve çocuklarınıza Kuran’ı Kerim öğretin” dedi.

Azmi ile arkadaşları arasında çok sevilen ve örnek bir şahsiyet olmayı başaran Esma Torlak, Engelli olmanın hiçbir şeye mani olamayacağının hikâyesini bize anlatıyor. Derslerinde de çok başarılı olan Esma, Kanal7 Televizyonuna konuk olarak hikâyesini tüm Türkiye’ye duyurdu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
2992 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.