logo

Güçlü Bir Türkiye İçin EVET Demeliyiz

Güçlü Bir Türkiye İçin EVET Demeliyiz

Güçlü Bir Türkiye İçin EVET Demeliyiz

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 16 Nisan’da yapılacak referandumda, istikrarın devamı ve güçlü Türkiye için “Evet” denilmesi gerektiğini söyledi.

Ocak ayında gerçekleştirdiği İstişare Toplantılarında ve Şubat ayında gerçekleştirdiği Esnaf ziyaretlerinde ülke gündemine ilişkin de yorum ve görüşlerini de aktaran Başkan Fazlı Kılıç, 16 Nisan’da halk oylamasına sunulacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili olarak; “Biliyorsunuz ki önümüzde çok kritik ve önemli bir süreç var. Daha güçlü bir Türkiye ve daha güçlü yarınlar için ben şahsım adına “evet” diyorum. Bu bir kişi veya kişiler için oluşturulan bir düzenleme değil aksine ülkenin geleceği için oluşturulmuş bir sistemdir” dedi.

Kılıç, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girdiği tüm seçimleri kazandığına dikkati çeken Başkan Kılıç, bunun halkın takdir ve teveccühü olduğuna vurgu yaparak, “Bundan sonra da Allah sağlık ve sıhhat verdiği sürece 10 seçim daha kazanır, dolayısıyla kendisinin herhangi bir düzenlemeye ihtiyacı yok. Ama ülkenin geleceği için, güçlü Türkiye için sistemin yenilenmesi şart. Şimdi güçlüyken ülkenin geleceğini garanti altına almak lazım” dedi.

Kılıç, yönetim sistemini güçlü hale getirmek için çaba gösterdiklerine değinerek, şöyle devam etti: “Sistemi, iyi çalışacak bir sistem haline getirmek gerekiyor. Sistemi iyi kurguladığınız zaman ilerde gelecek yöneticiler sistem dolayısıyla başarılı olmak durumunda olacaklar. Mevcut sistemdeki en önemli problemlerin başında iki başlılık ve istikrarsızlık geliyor. AK Parti ile istikrarsızlığı unuttuk ama bu ülkede 25 günlük, 15 aylık hükümetler kuruldu. Örneğin 7 Haziran seçimlerinde tek başına hükümet çıkmadı, hepimiz “ne olacak” diye kara kara düşündük. Bürokrat, sanayici, iş adamı ve esnaf kara kara düşündü. Sıkıntılı bir dönem oldu. Allah’tan millet duruma el koydu ve tek başına iktidarı oluşturdu. İstikrarsızlığın ve iki başlılığın önüne geçecek yeni bir yapı oluşturuyoruz. Tüm bunların gerçekleştirilmesi için 16 Nisan’daki referandumda güçlü bir şekilde EVET dememiz gerekiyor” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » »
1306 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.