logo

Güçlü Ekonomi İçin “Evet”

Güçlü Ekonomi İçin “Evet”

Güçlü Ekonomi İçin “Evet”

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan esnaf ziyaretleri ve Halk Meclisi Toplantıları sona erdi. AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş’ta bu toplantılara eşlik etti.

Gittiği iş yerlerinde esnafların talep ve önerilerini değerlendiren Başkan Kılıç ayrıca Kağıthane’deki mevcut çalışmaları ve ülke gündemine ilişkin düşüncelerini esnafla paylaştı. Yatırımcının istikrar aradığını ve istikrarın kalıcı hale gelmesi için Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin şart olduğunu dile getiren Başkan Kılıç ilçe esnafıyla referandum sürecini değerlendirdi. Başkan Kılıç; ‘’2001 yılında Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit arasında yaşanan anayasa kitapçığı fırlatma meselesi yüzünden bir gecede borsa çöktü, döviz fırladı. Türk Lirası bir gecede % 40’a varan değer kaybetti. Kağıthane’de birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. Esnafın borcu bir gecede yarı yarıya arttı. Bunun nedeni elbette ki Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki çift başlılıktı. Bu çift başlılığı tamamen ortadan kaldırmak, istikrarı kalıcı hale getirmek için yani güçlü ekonomi için 16 Nisan’da ‘evet’ diyelim.’’ şeklinde konuştu.

Gündüz saatlerinde Mahalle esnafını gezen ve işyeri sahipleriyle birebir görüşen Başkan Fazlı Kılıç, akşam da Mahallesi sakinleri ile bir araya geliyor. Vatandaşın istek ve önerilerini birinci ağızdan dinleyen Başkan Fazlı Kılıç, ilçedeki mevcut ve yeni dönem çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

İmar bonusu fırsatını kaçırmayın

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Başkan Fazlı Kılıç; ”Kağıthane’nin %60’ı yani 107 bin bağımsız bölüm yenilendi. Olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçmek için kentsel dönüşüme hız kesmeden devam ediyoruz. Vatandaş eğer binasını tek başına yenilemek isterse ona imar artışı vermiyoruz ama komşularıyla birlikte birkaç binadan oluşan ada bazlı kentsel dönüşüm yaptırmak isterse ona biz de %30’luk bir imar bonusu veriyoruz. Hem bu sayede ev sahipleri kendi otopark ve çocuk parklarına da sahip oluyorlar. İmar bonusu fırsatını kaçırmayın’’ dedi.

Geleceğimizi düşünelim

Önemli olanın gelecek nesillere işlevsel bir sistem bırakmak olduğunu belirten Başkan Fazlı Kılıç; ” Geçmiş, cumhurbaşkanlarıyla başbakanların çekişmelerine şahit oldu. Bunun bedelini de millet ödedi. Bu çift başlılığı ortadan kaldırarak geleceğe çekişmelerden uzak günler miras bırakalım. Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olma yolundaki hedefimize daha da yaklaşacağız” dedi.

Etiketler: » » » » »
1153 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.