logo

Haksızlık Karşısında Susmadık, Susmayacağız!

Haksızlık Karşısında Susmadık, Susmayacağız!

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ!

529 idam

 

Arap baharıyla meydana gelen sosyal patlamaların üçüncü durağı olan Mısır’da, 30 yıllık Mübarek rejiminin devrilmesinden sonra yapılan seçimlerle işbaşına gelen Müslüman Kardeşler Hareketi’nin henüz bir yılını doldurmadan küresel istikbar ve onun yerli işbirlikçileri tarafından mürettep bir organizasyonla iktidardan edilmesi, ardından meydanlarda yüzlerce İhvan mensubunun katledilmesi ve son olarak da darbeci cunta yönetiminin düzmece mahkemeleri eliyle 529 İhvan mensubunun idama mahkum edilmesi Mü’min yürekleri derinden yaralamıştır.

Bütün bu haksızlıklar karşısında şehit olmayı şiar edinen kardeşlerimizin vakur duruşları ise tüm dünya Müslümanlarına direniş ve diriliş muştusu olmuştur.

Mısır’da İhvan üzerinde oynanan oyun; modern dünya sisteminin paradigmasına boyun eğmeyen bir hareketin bertaraf edilmesinden başka bir şey değildir ve İhvan hareketinin İslamî referanslarla sürdürmeyi düşündüğü ilkeli siyaset tarzı sebebiyle sisteme entegre olma ya da marjinalleştirilip terörize edilme şıklarından birine icbar edilmeye çalışıldığı da aşikârdır.

Bizler; ıslah, ihya, inşa şuuruyla ümmetin yeniden dirilişini önceleyen bir hareketin itidal, temkin, sabır ve sebat eksenli direniş bilincine güveniyor ve Türkiyeli Müslümanlar olarak bu izzetli direnişlerini selamlıyoruz.

Bizler, 529 kardeşimize reva görülen bu haksız karar karşısında mazlum kardeşlerimizin haklı davalarının yanında yer aldığımızı, dünya insanlığının vicdanı harekete geçinceye kadar susmayacağımızı ve Üstad Sezai Karakoç’un ifadeleriyle tüm zalimlere karşı hakkı en gür sesimizle haykıracağımızı ilan ediyoruz.

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.

Hâlbuki biz sussak, tarih susmayacak.

Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki,

Bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.

Hâlbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar.

Vicdan azabından kurtulsalar,

Tarihin azabından kurtulamayacaklar.

Tarihin azabından kurtulsalar,

Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar.

İnsan ve Medeniyet Hareketi – Hasbahçe Gazetesi 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1657 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.