logo

Haliç Metro Köprüsü açıldı

Haliç Metro Köprüsü açıldı

Haliç Metro Köprüsü açıldı

Haliç Metro Köprüsü

19 yıllık hasret sona erdi ve Haliç Metro Köprüsü Başbakan Erdoğan ile Başkan Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye’nin ilk metro geçiş köprüsü olan eser, bir mühendislik harikası olarak en son teknolojiyle inşa edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı’nın açılışına Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda milletvekili ile vatandaş katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı’nın Yenikapı Marmaray İstasyonu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Erdoğan, “Bu hatla İstanbul ulaşımında tarihi bir adımı daha atıyor, Haliç üzerinden Şişhane’yi Yenikapı’ya bağlıyoruz. 3,5 kilometre uzunluğundaki bu hat sadece Şişhane’yi Yenikapı’ya bağlamakla kalmıyor. Bu hatla Sarıyer Hacıosman ile Yenikapı’yı da metroyla birbirine bağlıyoruz. Hacıosman, Taksim, 4. Levent ve diğer bir çok istasyonu Yenikapı aktarma istasyonu ve Marmaray üzerinden Göztepe’ye, Maltepe’ye, Üsküdar’a, Kozyatağı’na, Kartal’a bağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haliç Metro başbakan Haliç Metro üstü

Hacıosman’dan metroya binen vatandaşın Haliç Köprüsü’nden geçerek Yenikapı’ya ulaşacağını anlatan Erdoğan, “Buradan Marmaray ile karşıya geçecek, oradan da Kartal’a kadar gidebilecek. Artık Taksim, Yenikapı sadece 7,5 dakika. Bugün açacağımız hat 3,5 dakika ve 3 istasyondan oluşuyor. Ancak bu hat dünyanın metro inşaatında en zor gerçekleştiği bir hat oldu. Binlerce yıllık tarihi barındıran bir bölgede tarihi eserlere zarar vermeden, tam tersine tarihi ortaya çıkararak bu hattı inşa ettik.” şeklinde konuştu.

Haliç Metro Köprüsü açılışı kadir topbaş  Haliç Metro Köprü istanbul

Tarihi eserlere zarar vermemek için ray bağlantılarında en son teknolojinin kullanıldığını anlatan Erdoğan, “Gürültü ve titreşim en aza indirdik. İstanbul’un güzelliğine güzellik katacak bir köprüyü de Haliç üzerinden inşa ettik. Körü üzerindeki istasyon sayesinde İstanbullular, Haliç’in İstanbul’un güzelliğini temaşa edecek, körü üzerindeki dinlenme ve eğlence imkanlarından istifade edecekler.” dedi.

Haliç-Metro Köprüsü  Haliç Metro Köprüsü-açıldı

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Erdoğan, hattı kullanmak için istasyona indi. Erdoğan buradan, beraberindekilerle metroya bindi. Haliç Metro Köprüsü’ne hareket eden Erdoğan, köprünün ve hattın hayırlı olmasını diledi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3672 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.