logo

Halk Eğitim Merkezi 4 Dalda Ödül Aldı

Halk Eğitim Merkezi 4 Dalda Ödül Aldı

Halk Eğitim Merkezi 4 Dalda Ödül Aldı

15.Uluslarası İstanbul Mutfak Günleri, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile düzenlenen festival 2-5 Şubat tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde yapıldı.

15.International Gastronomy Festivali’nde katılan Kağıthane Halk Eğitim Merkezi “İstanbul Şefler Akademisi” kursiyerleri 4 farklı dalda ödül aldı.

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi, Ekip Pratik Kategorisinde Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışmasına Levent Odabaş, Funda Evin, Ferhat Arslan ve Gönül Türkden ile katılarak 1.oldu ve altın madalya kazandı. Kategorideki en yüksek puan alarak da Kupa kazandı.

Bireysel Display Ustalar Kategorisi Sebze/Meyve Oymacılığı Yarışmasında Ayşe Aktaş 2.olup gümüş madalya, Bireysel Pratik Ustalar Kategorisi Ustalar Balık yarışmasında Ayşe Aktaş 3 olup bronz kazandı.

Bireysel Display Ustalar Kategorisi Kutlama Pastası/Pasta Maketi yarışmasında Muhammed Enes Kocaağaoğlu 3.olup bronz madalya kazanmıştır.

4 gün süren 15.International Gastronomy Festivali’ne 80 ayrı kategoride 22 ülkeden toplamda 1.201 yarışmacı katıldı. Festivalin jüri başkanlığını ise 30 kişilik ekibiyle İngiltere’den Gary Filbey yaptı.

Konu hakkında bilgi aldığımız Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çömlek, “Aşçı yardımcılığı adı altında vermiş olduğumuz eğitimin henüz daha yarısını tamamlayan kursiyerlerimizden, bu kadar önemli başarılar elde etmek, çok büyük mutluluk. Acaba eğitim süresini tamamladıklarında nasıl başarılar ortaya koyacaklar? Hep birlikte göreceğiz. Bu başarılar, tesadüfi değil. Kurumumuzun sloganını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Eğitimin Doğru Adresi. Gerçekten doğru şeyler yapıyoruz. Burada çok büyük emek var. Geçen yıldan beri projelendirdiğimiz bir eğitim bu. Geçen yıl Kadın Şefler Akademisi-1, bu yıl ise İstanbul Şefler Akademisi-2 İstanbul’da ses getirdi. Her geçen gün, özellikle gençlerimizin aşçılık alanında vermiş olduğumuz eğitime ilgileri artarak devam ediyor. Gençlerin ilgisinin çok yoğun olduğu bu festivalin, onları yarınlara hazırlayacak, vizyonlarını ve heveslerini artıracak bir organizasyon olduğunu düşünüyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi ailesi olarak Kağıthane Halk Eğitim Merkezi’ni, Öğretmenlerini ve kursiyerlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4461 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.