logo

HARAMA DUR DE!

HARAMA DUR DE!

HARAMA DUR DE!

Yılbaşı Özenti ve İsraftır

Yılbaşı Toplumumuzda kültürel tahribata, kimlik bunalımına yol açtığı, yeni yetişen kuşakları kendi öz değerlerinden ve geleneklerinden koparıp Batı’nın önce hayat tarzına alıştır­dığı, sonra değer ve inanç esaslarına sıcak bakmaya ve giderek onları be­nim­semeye götürmektedir.

Şekli taklit, itikadi taklide götürür

İnsan ancak sevdiğini, takdir ettiğini ve büyük gördüğünü taklit eder. Başka inanç ve toplumlara benzemeye ve onları taklide yeltenmek, benlik ve şahsiyetleri mahveder, başkalarının kölesi haline getirir. Benlik ve şahsiyetleri mahveder, başkalarının kölesi haline getirir.

Haram kazanç; hile, düşmanlık ve kin demektir

Kumar, insana yaratıcısını unutturan, namaz kılmaktan alıkoyan, tembelliğe, atalete sürükleyen, çalışma gücünü yok edip insanlar arasına kin ve düşmanlık tohumlarını saçan haksız bir kazanç yoludur.

İçki, Kumar, Zina ve Faiz Haramdır

İnsanlığın ve ahlakın başını büyük sıkıntılara sokan dört büyük bela vardır: Bunlar; içki, kumar, zina ve faizdir. Bu dördü de maddi hayatımızı sömüren ve manevi hayatımızı kemiren bizi bizden ayıran kıymetli vakitlerimizi heba eden baş düşmanlarımızdır. Kumarla, mal telef olur. Vakti israfla heba olur. İradesi zayıf müminin bu yolda kazancı da haram olur.

Hasbahçe Gazetesi Manşet Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1917 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.