logo

Harbigel: Eğlendirirken Öğreten Harita Oyunu

Harbigel: Eğlendirirken Öğreten Harita Oyunu

Harbigel: Eğlendirirken Öğreten Harita Oyunu

Cengizhan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinden Enes Abdullahoğlu, birkaç arkadaşı ile birlikte Android Platformuna “Harbigel” adlı Harita Oyunu yaptı.

Harbigel Ekibi, yazılımcı Enes Abdullahoğlu önderliğinde Mehmet Ali Padır ve Akif Ahsen Özer’den oluşmaktadır. Genç girişimciler Türkiye’de olmayan bir oyunu yaparak buradan gelecek gelirleri 15 Temmuz Şehit Ailelerine bağışlayacaklar. Şuan oyundan bir gelir elde etmiyorlar. Fakat ilerde oyuna reklam koyarak gelir elde etmeyi düşünüyorlar…

Konu hakkında bilgi aldığımız Cengizhan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi ve yazılım meraklısı Enes Abdullahoğlu, “Bu proje üzerinde 6 aydır çalışmaktayız. Kendi oyunumu yapmak benim çocukluk hayalimdi. 13 Şubat’ta uygulamanın Android sürümünü bitirip yayınladık. Oyunumuzun adını “Harbigel” koyduk. Harbigel, Harita Bilgisi Geliştirme Oyunun kısaltılmış halidir. Andorid Akıllı Telefonlardan bu oyunu ücretsiz indirebilirsiniz. Oyunun iOS versiyonunu da çok yakında çıkaracağız” dedi.

Abdullahoğlu, “Oyunda amaç, 60 saniye boyunca önünüze gelen soruların doğru cevabını harita üzerinde işaretleyerek yüksek skor yapmaktır. Süre bitince de yaptığınız skor sıralamaya gönderilir. Skor sıralamasında birinci olanlara çeşitli ödüller veriyoruz. Bu oyunu yapmamızın amacı özellikle üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlarımızın coğrafya bilgisini geliştirmek, insanların genel kültürünün arttırarak verimli vakit geçirmelerini sağlamaktır. Oyunumuzun diğer oyunlardan farkı kendimize özgü bir soru havuzumuzun olması ve soru ekibimizin sürekli bu havuza güncel sorular eklemesidir. Ayrıca oyunu çevrimdışı iken oynayıp (mesela metro’da) yaptığınız skoru çevrimiçi olduğunuzda sıralamaya gönderebiliyorsunuz. Bu sayede bu oyunu istediğiniz yerde internet erişimine gerek duymadan oynayabilirsiniz” dedi.

Abdullahoğlu, “Uygulamaya ilerleyen zamanlarda reklam koyacağız ve reklam gelirlerini 15 Temmuz Şehit Ailelerine bağışlayacağız. Tüm öğrenci arkadaşlarımızdan bu uygulamayı indirip arkadaşlarına tavsiye etmesini istiyorum” dedi.

İrtibat ve uygulamayı indirmek için www.harbigel.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2952 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.