logo

Hasbahçe Kuğulu Göl Yenilendi

Hasbahçe Kuğulu Göl Yenilendi

Hasbahçe Kuğulu Göl Yenilendi

kuğulu göl

Hasbahçe’de doğal yaşam alanının merkezinde bulunan ve İstanbul’un dört mevsimini doğayla iç içe yaşatan Kuğulu Göl; su canlıları kadar kuş türleri ve tavşanlara da ev sahipliği yapıyor.

Kağıthane Belediyesi, Hasbahçe Mesire Alanı’nda yer alan ve birçok hayvana ev sahipliği yapan Kuğulu Göl’ün yıllık bakımını gerçekleştirerek yeni yıla hazırladı. Göletin suyunu sulama tesisatına vermek için yapılan çalışmalar su sarfiyatını önleyecek ve göletteki mikrobiyolojik faaliyetler sonucunda zenginleşen su ile sulanan çimler ve ağaçlar daha verimli yetişecek.

hasbahçe kuğulu göl

Yaz aylarında mesire ve spor alanı olarak Kağıthaneliler’e de hizmet veren Kuğulu Göl’ün yıllık bakımı yapılarak, temizlendi. Hasbahçe’nin görsel güzelliğine renk katan Kuğulu Göl; balık, su kaplumbağası ve ördek gibi hayvanlara da ev sahipliği yapıyor.

İçinde 7 bin metre küp su bulunan 10 dönümlük yapay gölet, 2006 yılından itibaren Hasbahçe’de çeşitli hayvan türlerine yaşam alanı oluşturuyor. Kağıthaneliler’e şehir içinde eşsiz bir manzara sunan gölet, içerisinde bulunan 1 adet tahliye hattıyla temizleniyordu. Su tahliye işleminin daha hızlı gerçekleşmesi için göletin ortasında bulunan fıskiyenin güzergahından ikinci tahliye hattı açıldı. Bu tahliye hattı sayesinde 5 bin 300 metre küp su bulunan kısım, iki günden az bir sürede boşaltıldı. Yaklaşık dört günde dip çamuru temizlenen gölet, yıkanarak bakım ve onarıma hazır hale getirildi. Temizlik çalışmasından sonra gölete önceden döşenmiş arıtma borularının bakım ve onarımları ve gölete yapılacak artıma sistemine hazır hale getirildi. Kompresör yardımı ile hava tutularak dip temizliği yapılan ve akrilik-epoksi boya ile yeşil renge boyanan gölet İstanbul’un dört mevsimini doğayla iç içe yaşatan Hasbahçe’de yeni yıla hazır hale getirildi.

Kağıthaneliler Havaların güzel olduğu günlerde Hasbahçe’ye akın ederken. Kuğulu Göl de en çok ilgi gören mekanlardan biri oldu. Bir yandan çocuk oyun alanında oynayan, diğer yandan elleriyle kuğu ve güvercinleri besleyen çocuklar, aileleriyle hatıra fotoğrafları çektiriyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
3240 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.