logo

Hat Sanatı Bir Aşktır

Hat Sanatı Bir Aşktır

Hat Sanatı Bir Aşktır

Hattat Hüseyin Hüsnü Türkmen Röportaj Hasbahçe Gazetesi

Yakın zamanımızın Büyük Hattatı Hüseyin Hüsnü Türkmen ile Hat sanatını ve hayatını konuştuk…

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1970’de Trabzon’da doğdum. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Hat ve Çini Bölümü – Hat Yüksek Lisansı mezunuyum. 1996 yılında Mimar Hattat Fuat Başar’dan sülüs, nesih ve Hattat Prof. Ali Alpaslan Hoca’dan da talik, divani, celi divani ve rikaa yazıları icazeti aldım. Halen İstanbul’da hat sanatını ifa ederek talebeler yetiştirmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. Eşim Emel Türkmen’de İSMEK’te Tezhip hocasıdır.

Hattat olmaya ne zaman karar verdiniz?

1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini okurken karar verdim. O zaman muhterem bir bayan vardı. Çok azimli ve hırslıydı ki beni çalışmaları etkilemişti. O an devam ettiğim sporu bırakıp Hat-ı Hüsnü’ye gönül verdim.

Hattat Hüseyin Hüsnü Türkmen Hat Sanatı

Hat Sanatını ilk defa nerede sergilediniz?

İlk sergim Mimar Sinan Üniversitesinde okurken düzenlenen karma bir sergide olmuştur. Daha sonra 2000 Yılında Fatih Belediyesi’nde üstadi olarak karma sergi de ve bu sene Dubai’de Uluslararası Sergide eserlerimi sundum.

Hat Sanatına gönül verenlere öğüdünüz var mı?

Hat Sanatı bir aşktır. Hat sanatı yaparken dış etkenlere kapılmadan devam etmelidirler. Lobileşerek düzenli sergi, panel ve geziler düzenlemelidirler. Var olan Hattatları araştırmalarını ve onlara ulaşmalarını tavsiye ederim.

Şu ana kadar kaç adet eser yaptınız?

Toplam da 300’e yakın profesyonel eserim mevcut. Hilye-i Şerif olarak da 60’a yakın eser yaptım. Dubai Meclis Başkanında çeşitli eserlerim vardır. Kuveyt Müzesinde Divan-i Nazar Ayetim, eserim bulunmaktadır.

Resmi olarak nerelerde görev aldınız?

Üniversiteyi bitirdikten sonra 2000 yılında İSMEK’te göreve başladım. 1,000’i aşkın talebeye ders verdim. Halen Kağıthane Merkez İSMEK’te çalışmaktayım.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Hasbahçe Gazetesi’ne bana bu fırsatı verdiği için teşekkür eder. Başarılarınızın daim olmasını dilerim.

Röportaj: Volkan Yaşar Berber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3531 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.