logo

Hepimiz sevildiğimiz için var edildik

Hepimiz sevildiğimiz için var edildik

Hepimiz sevildiğimiz için var edildik

Senai Demirci

Kendine has üslubu ve anlatımları ile beğeni toplayan Dr. Senai Demirci “Hayata Yeniden Başlamak” söyleşisinde Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Kağıthanelilerle buluştu.

Demirci, Yusuf’un rüyası, tövbe etmek, pişman olmak, vicdan sesi, temiz manevi duygularla hayata devam etmek, yaratılış ve sevgi konularını ele aldı. Yusuf’un ismi ilgili açıklamalarda bulunan Demirci, Yusuf’u herkesin içinde bulunan bir metafor olarak ele aldığını ifade etti. “Kim ki içinde ah ediyor bir şeye, kimin ki ardından yokluğundan dolayı hüzünlendiği bir şeyi var. Hüzünlendiği ya da yokluğunu yaşadığı O’nun Yusuf’udur” şeklinde konuştu.

Kâğıthanelileri, kıssaların en güzellerinden biriyle buluşturan Demirci, kardeşlerinin kıskandığı ve Yakub’a hasret olan Yusuf’un kıssasını anlatırken,  şiirsel yorumlarıyla seminerini daha da güzelleştirdi.

Senai Demirci Kultur Merkezi

Hepimiz sevildiğimiz için var edildik

İnsanın varlığının anlamı ve yaşamdaki yeri konularında konuşan Demirci, “Başkaları bizi var olduğumuz için sever, ama biri var ki bizi sevdiği için var eder. Hepimiz sevildiğimiz için var edildik. Bunun için buradayız. Etrafınıza bir bakın burada sevilmeden var edilen biri var mıdır acaba?” dedi.

Rabbim seni seçti

İnsanın yaradılış farklılıklarını ve her insanın önemli olduğunu ifade eden Demirci,  Allah’ın insanları büyük bir sevgiyle yarattığını ifade etti. İnsanların farklı ve özel yaradılışına, seri üretim araçlarının model benzerliklerini örnek verdi. Hepimiz 1 taneyiz. Rabbim seni seçti. Seçilmek ise sorumluluktur. Çünkü sen seçilirken, başkaları terk edilir. O nedenle sen terk edilenlere değeceksin. Bu kalitenin kuralıdır” dedi. Demirci, hayata yeniden başlamak için farklılık oluşturmak ve insan olarak yaratılanın sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

Senai Demirci Lale Figuru

Davetlilerden yoğun alkış alan program, lale figürlü plaket  ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1451 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.