logo

Her mahalleye bir Hasan Hoca lazım

Her mahalleye bir Hasan Hoca lazım

Çeliktepe Mahallesi, Aydınlar Camii İmam-Hatibi Hasan Demirel Kur’an ve İslam adına yaptığı hayırlı hizmetler ve sosyal hizmetlerle Kağıthane’de örnek gösterilen Kur’an aşığı hocalarımızdan biridir.

10 yıl önce Aydınlar Camiine imam olarak atanan Hasan Hoca. Resmi bir imam olarak başta çalıştığı kurumun bizlere göre medar-ı iftarı, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yüzakı, gayretli, azimli son derece sosyal ve yardımseverdir. Çocukla çocuk, adamla adam, cemaat ile bir cemaat-hoca ilişkisini, son derece mütevazi bir şekilde sürdürür. Arkasında namaz kıldırdığı herkesi babası, annesi, amcası gibi bilip yoksulun fakirin yetimin düşkünün her daim yanında olur. Cemaatinin ve çevresindeki bütün mahallenin hemen hemen her bir insanını tanıyacak kadar insanlarla sıcak kanlı ve halktan biridir. Hasan Hoca Kur’an ve İslam adına hizmet verdiği görev yaptığı her yerde mutlaka hafız yetiştirmiştir ve hafızları, insanlara hizmet etmeye hazır hale getirmiştir. Ülkemizin farklı bölgelerinde yetiştirdiği hafızlar ülkenin dört bir köşesine dağılarak insanlara hizmet etmeye devam etmektedir. Bu hizmet zincirinin temel halkası olmak gurur verici bir durumdur.

Hoş sohbetleriyle kürsüyü bir imama yakışır bir şekilde doldurur. Minberi, cumada hutbelerle donatır. Bir dahaki Cumayı, cemaat iple çeker. Aydınlar Camii Cuma günleri ve kandil akşamları tıklım tıklım dolar. Tatlı sesi naif ve zarif okuyuşuyla, kendisini mihrabda dinleyenleri, adeta Kabe’ye Mekke’ye taşıyan bir üslubu olması hasebiyle, mahalle dışından hatta ilçe dışından gelen cemaati vardır.

kucuk hafız hafiz talebeler

Böyle bir insanın Kur’an ve İslam adına, camiyi adeta bir Kur’an ve hafızlık fakültesi haline getirmiş olmasına şaşırmamak lazım. Kur’an hususundaki hassasiyeti ve tahsilini öğrencilerine yoğun bir emek ve gayretle aktarmaya çalışması kendisini bir cazibe merkezi haline getirmiş. Kur’an kurslarının öğrenci bulmakta zorlandığı bir dönemde kendisinde hafızlık yapmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır.

hafizlar

Hasan Demirel hocamıza Camideki faaliyetlerini sorduk: “Camimizde şu anda 35 adet hafız adayı öğrencimiz vardır. Bunların 21 tanesi muhtelif sayfalarda hafızlık yapmaktadır. Başta ilçe müftülüğümüz ve camii derneğimizle beraber el ele vererek ortaya koyduğumuz bu hayırlı hizmeti D grubundan da resmi bir statü içinde yürütmeye Allah’ın lütfu ile devam ediyoruz. Hafız yetiştirmek günümüzde çok önemli olduğu için bu işe değer veriyoruz. Takdir edersiniz ki yeryüzünde Allah’ın gönderdiği tüm kutsal kitaplar bir okyanusa atılsa yalnızca Kur’an-ı Kerim eksiksiz ve hatasız bir şekilde yetişen bu hafızlar sayesinde tekrar yeniden yazılabilir. Bu sebepten hafız yetiştirmek başlı başına bir sanattır. Bu sanat yeryüzünün, kainatın en zor sanatıdır. Dikkatle üzerinde durmak isterim ki ahlaklı edepli vatanına milletine faydalı olabilecek şekilde faziletli ve şiarlı hafızlar yetiştirmek bu sanatı icra edenlerin derecesini belirler. Bunun dışında cemaatimizden de özel olarak Kur’an öğrenmek isteyen her yaştaki cemaate yardımcı oluyoruz. Bir derdi bir sıkıntısı olan veya aklına Kur’an adına İslam adına bir şey takılan hiç çekinmeden gelip sorabiliyor. Sorularını cevap buluyorlar. Hayır duamızı alıyor ve hayır dualarını da eksik etmiyorlar. Esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Hafızlarımızın ihtiyaçlarını hayırsever cemaatimizden karşılıyoruz. Her perşembe akşamı yıllardan beri okunan 25-30 hatm-i şerifin duasını bütün insanlığın sulh ve barış içerisinde, kardeşçe yaşaması için,  devletimizin, milletimizin birliği, dirliği, beraberliği ve bekası için dua ediyoruz. Yaptıklarımızın hepsini ALLAH rızası için ve vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmek Kur’an ve İslam uğruna hayırlı hizmetler yapmak için yapıyoruz” dedi.

Aydınlar Camii

TARİHİ : Caminin inşasına 1965 tarihinde Mimar Fevzi Hac’ın çizmiş olduğu proje ile Camii derneğinin önderliğinde, Hamdi Aydın’ın zilliyetinde olan arsa üzerine hayırsever halkın yardımları ile başlanılmış ve 1984 yılında ibadete açılmıştır.

MİMARİ YAPISI: Toplu alanı 2950  m² olan arsanın, toplam 1000 m² alan üzerine oturtularak inşa edilen camii betonarme yapıya sahip olup, yüksekliği 30 m olan kubbeler kurşun kaplamalıdır. Üç Şerefeli iki adet minaresi olan camii 800 kişilik ve 1500 kişilik açık alana sahiptir.

MÜŞTEMİLATI: Caminin alt kısmında iş yerleri, tuvaletler, abdest alma yeri, gasilhane ve morg mevcuttur. Yeşil alanı mevcuttur

Değerli Hasan Demirel hocamıza ilçemizde, mahallemizde göstermiş olduğu başarılardan ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor. Rabbim böyle hocalarımızı başımızdan eksik etmesin diyoruz.

Osmanlı da İmamlar’ın Yeri…

Osmanlı, şehir örgütlenmesi içinde mahallenin özel konumu, mahalle imamlığını önemli bir vazife olarak öne çıkarırdı. Nitekim o devirde imamlar, Müslüman topluma hizmet veren kadrolar içinde en geniş yeri işgal ederdi. Hatta bizzat padişahın beratıyla hizmete alınırlardı.

Etiketler: » » » » » »
7971 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.