logo

İBB Kayyum Atanan Belediyelerle “Kardeş” Olacak

İBB Kayyum Atanan Belediyelerle “Kardeş” Olacak

İBB Kayyum Atanan Belediyelerle “Kardeş” Olacak

ibb-binasi

İBB, Doğu ve Güneydoğu’da kayyum atanan Hakkari, Silopi, İdil, Cizre, Sur, Silvan ve Hani belediyelerini “kardeş şehir” ilan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Doğu ve Güneydoğu’da kayyum atanan Hakkari, Silopi, İdil, Cizre, Sur, Silvan ve Hani belediyeleri ile ‘kardeş şehir’ olacak. İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edilen karara göre, kardeş belediyelerle işbirliği ve yardımlaşma artacak.

İBB Meclisi Kasım ayı Toplantısı 5. birleşimi İBB’nin Saraçhane’deki binasında gerçekleştirildi. Meclis’te kardeş şehirlerle ilgili protokol görüşüldü. Doğu ve Güneydoğu’da terör mağduru kayyum atanan belediyelerin “Kardeş Şehir” ilan edilmesine ilişkin protokol, AK Partili Meclis üyelerinin “EVET”, CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyu sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.

Kardeş şehirlerle protokol

Protokole göre, Hakkari, Silopi, idil, Cizre, Sur, Silvan ve Hani belediyeleri “Kardeş Şehir” ilan edildi. İBB, ilgili belediyelere yardımlarını arttıracak. Belediye hizmetlerinin hızlı ve kolay çözümü için tecrübe paylaşımı yapılacak. Teknolojik ekipman, araç, iş makinesi gibi ihtiyaçlarda destek olunacak. Tarihi, kültürel ve sosyo-ekonomik alanda karşılıklı işbirliği arttırılacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
968 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.