logo

İçinizdeki Yeteneği Farkedin

İçinizdeki Yeteneği Farkedin

İçinizdeki Yeteneği Farkedin

kagithane meslek edindirme kursu

Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Kağıthane İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Beleniz Tekstil ortaklığında hayata geçirilen ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde başlatılan bayanlara yönelik meslek edindirme kursunu ziyaret etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Kartal, Beleniz Tekstil Belgin Eryılmaz, Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarı Ali Osman Tunç, Kaymakam Varıcıer’e eşlik etti. 

Kurslarla alakalı bilgi veren Kartal, bu projede ilçemizde faaliyet gösteren Beleniz Tekstil ile koordineli olarak ev hanımlarımıza yönelik tekstil alanında kurs vererek, hem ev hanımlarımızın meslek sahibi olmalarını, hem de çalışmak isteyen ev hanımlarına istihdam sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Beleniz Tesktil’in sahibi Belgin Eryılmaz, önemli bir projede yer almaktan çok mutlu olduklarını, şu anda kursları bitiren birkaç kişiyi işe aldıklarını, böyle bir imkanı sundukları için başta Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer olmak üzere, Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Kartal, Mahalle Muhtarı Ali Osman Tunç ve katılım gösteren kursiyerlere teşekkür etti.

meslek edindirme kursu akın varicier

Mesleki Eğitim Atölyesinde kursiyer bayanlarla tek tek sohbet eden Kaymakam Varıcıer, meslek sahibi olmanın önemini vurgulayarak,” Ülkemizde son yıllarda yapılan birçok düzenleme ve uygulamaya karşın kadınların eğitim ve istihdama katılım alanlarının henüz erkeklerin düzeyine ulaşmadığına dikkat çekti. Varıcıer, Bu bakımdan kadınlar ve erkekler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması çok önemlidir. Özellikle eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip genç kız ve kadınlarımızı Mesleki Açık Öğretim Liselerine yönlendirmemiz, meslek kazanmalarına ve istihdam edinmelerine katkı sağlamamız, kendi gelecekleri ve toplumun geleceği açısından çok önemlidir. Kadının çalışmasının ve üretmesinin toplumun kalkınmasında öneminin çok büyük olduğunu söyleyerek projede görev alan herkese teşekkür etti.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1567 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.