logo

İETT’den Erbakan’a Vefa Durağı

İETT’den Erbakan’a Vefa Durağı

İETT’den Erbakan’a Vefa Durağı

 iettden-erbakana-vefa-duragi

İETT, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 4’üncü yıldönümünde unutmadı. Erbakan’ın Zeytinburnu Merkez Efendi’de kabri yakınındaki Mevlanakapı Otobüs Durağı’nı Erbakan anısına hazırladı. Durak görsellerinde Erbakan’ın fotoğrafına ve hayat hikâyesine yer verildi. 

Uygulama daha önce Aralık ayında Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümünde Fatih’teki Mehmet Akif Ersoy Durağı’nda, Şubat ayı başında Barış Manço’nun ölüm yıldönümünde ise Kadıköy-Moda’daki Barış Manço Durağı’nda yapılmıştı. Barış Manço Durağı’nın hazırlandığı gün Lale Manço Ahıskalı ve oğlu Batıkan Manço’da durağa gelerek İETT’ye teşekkür etmişti.

iett-erbakana-vefa-duragi

Bilgilendirme ve Türkiye’nin unutulmaz değerlerine vefa amacıyla yapılan durak giydirmeleri halkın da beğenisini topladı.  Durak uygulamaları bundan sonra da siyaset, sanat ve fikir insanlarının anısına yapılmaya devam edecek. 

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İETT’nin de Türkiye’ye ve Dünya’ya mal olmuş isimler yetiştirdiğini belirterek “değerlerimize sahip çıkmalıyız, toplumsal hafızamızı taze tutarsak geçmişi daha net görüp geleceğe doğru yön verebiliriz. Biz toplu taşıma alanında bunu yaptığımız gibi İstanbul’un yaşam kültürüne de değer katmak istiyoruz” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2183 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.