logo

İHDER, Ayasofya’nın ibadete açılmasını istedi

İHDER, Ayasofya’nın ibadete açılmasını istedi

İHDER, Ayasofya’nın ibadete açılmasını istedi

ihder ayasofya

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasını isteyen İHDER (İmam-Hatip Dayanışma Eğitim ve Rehberlik Derneği) üyeleri, Cuma namazı çıkışı Ayasofya’nın önünde basın açıklaması yaptı.

İHDER Başkanı M.Bilal Ermiş, Ayasofya’nın öneminin kendileri için her geçen gün daha da arttığını belirtti. Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet’in mirası olması nedeniyle bağımsızlığı simgelediğini ifade eden Ermiş, “Ayasofya, cami olarak ibadete açılmadan millet olarak tam anlamıyla bağımsızız dememiz maalesef mümkün değildir. Günümüzde baktığımızda İslam coğrafyası kan ağlıyor. Nerede bir Müslüman var ise Avrupa’dan Afrika’ya kadar Müslümanlar zulüm altındadır. Maalesef güç geçtikçe bu zulmün şiddeti artmaktadır. Bu anlamda tüm İslam coğrafyasının ümidi Osmanlının torunları olarak bizlerdedir. Millet olarak var olan kudretimizi tam anlamıyla gösteremeyişimizin neticesinde maalesef İslam dünyasına uzattığımız el yetersiz kalmaktadır” dedi.

ihder basın aciklamasi

İnanıyoruz ki zincirler kırılacak

Ayasofya nezdinde kendilerine vurulan prangayı artık kırıp atma gücüne sahip olduklarını söyleyen Bilal Ermiş, “Buradan sizin aracılığınızla devlet büyüklerimize sesleniyorum. Biz halk olarak her şeyimizle yanınızdayız, inanıyoruz ki zincirler kırılacak, inşallah Ayasofya açılacaktır. Buradan Mısır’a, Suriye’ye, Orta Afrika’ya, Burma’ya, Filistin’e sesleniyoruz. Fatih’in torunları olarak inşallah önce Ayasofya’nın sonrada sizlerin zincirlerini kıracağız. Buradan kirli güçlere bütün vakarımızla sesleniyoruz. Allah’ın izniyle tüm oyunlarımızın farkındayız. Milletimizi bölmenize Rabbim izin vermeyecektir. Vatanımız üzerindeki küresel planlarınız suya düştü. Daha nice hain planlarınıza çomak sokmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ermiş, “Bizler İslam ile müşerref olmuş köklü, güçlü bir milletiz. Gücümüzün kaynağı olan imanımızla inanıyoruz ki, Allah’ın izniyle Ayasofya cami olarak ibadete açılacak ve bütün ümmet coğrafyasının ümitlerinin yeşermesine vesile olacaktır. Şüphesiz ki, Allah müminlerle beraberdir” diye konuştu.

“Ayasofya’yı Anlamak” Konferansına Davet

İHDER Başkanı M.Bilal Ermiş 1 Şubat 2014 Cumartesi Günü Saat:19.00’da Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde “Ayasofya’yı Anlamak” konulu konferansımız vardır. Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Dilipak ve Tarihçi Prof.Dr.Sait Öztürk’ün konuşmacı olarak katılacağı program, Mehteran gösterisi ile son bulacaktır diyerek tüm İstanbulluları davet etti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

ihder

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1844 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.