logo

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci Oldu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci Oldu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci Oldu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci atandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak yaklaşık 7 yıldır hizmet veren Muammer Yıldız’da Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri olarak görevlendirildi.

Ömer Faruk Yelkenci kimdir?

1969 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde doğan Ömer Faruk YELKENCİ, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. 2008 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını “Türk Modernleşmesinin Osmanlı Kökenleri: Sultan II. Abdülhamit Dönemi Eğitim Konuları”  tezi ile tamamladı. Yelkenci’nin, Türk Modernleşmesi ve II. Abdülhamit’in Eğitim Hamlesi” adıyla yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine devam etmekte olan Ömer Faruk YELKENCİ, İngilizce bilmektedir.

Ömer Faruk YELKENCİ, meslek hayatına özel bir dershanede başladı. Daha sonra İstanbul’da bazı devlet okullarında Tarih öğretmenliği yaptıktan sonra tekrar özel sektöre geçen YELKENCİ, özel öğretim kurumlarında sırasıyla kurum müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Faruk YELKENCİ 17.03.2014 tarihinden itibaren Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevini iki yıl süreyle yürütmüş olup 14.03.2016 tarihinden itibaren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Hasbahçe Gazetesi olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Ömer Faruk Yelkenci’ye hayırlı olsun diyor, muvaffakiyetler diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1620 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.