logo

İstanbul Lale Festivali Başladı

İstanbul Lale Festivali Başladı

İstanbul Lale Festivali Başladı

istanbul lale festivali

6 Nisan Pazar günü Emirgan Korusu’nda açılışı yapılan 9. İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl da İstanbul ve İstanbullular lalesiyle yeniden buluştu.Laleler, yine sokaklarımızı, parklarımızı, bahçelerimizi ve meydanlarımızı renklendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali 1-30 Nisan tarihleri arasında kutlanmaya başlandı.

9-istanbul-lale-festivali

Emirgan Korusu, Taksim Meydanı, Hidiv Korusu, Göztepe Gül Bahçesi, Büyük Çamlıca Korusu, Sultanahmet Meydanı ve Gülhane Parkı festival süresince çeşitli etkinliklere sahne olacak. Ebrudan, heykele lale temalı pek çok ürünün satışının yanı sıra resim ve fotoğraf sergisi ile müzik dinletileri gerçekleştirildi. Ebru sanatçıları yapacakları canlı performans gösterileriyle sanatseverlerle buluşurken, En Güzel Lale Yarışması’nda en güzel lale fotoğrafını çeken kişiler ödüllendirildi. Lale Festivali etkinlikleri kapsamında canlı lale satışı da yapılacak.

Emirgan Genel 02
 
Bu yıl da Silivri’den Tuzla’ya İstanbul’un tamamında bu yıl 211 farklı türde lale dikimi yapıldı. Lale soğanları Konya’nın Çumra ilçesi başta olmak üzere; Silivri, Çatalca ve Şile, Pamukova ve Geyve köylüleri tarafından yetiştirildi. Üreticiye ek gelir imkânı sağlanan projeler ile hem üreticiye destek hem de çiçek soğanlarının ıslahı sağlandı.

2014 yılı Lale Mevsimi için, 2013 yılında İstanbul‘da parklar, korular ve ana caddeler başta olmak üzere ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda semt parkları dahil olmak üzere toplam 20.000.000 adet lale soğanı dikildi. 

9-istanbul-lale-festivali-basladı Florya

Özel Bölgelere Dikilen Lale Bilgileri

Gülhane Parkı’na 68 farklı türde 1 milyon 316 bin lale dikildi. Emirgan Korusu’na 211 farklı türde 2 milyon 308 bin lale dikildi.
Yıldız Korusu’na 50 farklı türde 830 bin lale dikildi. Soğanlı Bitkiler Parkı’na 56 farklı türde 500 bin lale dikildi.
Beykoz Korusu’na 16 farklı türde 250 bin lale dikildi. Göztepe Gül Bahçesi’ne 150 farklı türde 1 milyon 800 bin lale dikildi.
Büyük Çamlıca Korusu’na 18 farklı türde 500 bin lale dikildi. Küçük Çamlıca Korusu’na 15 farklı türde 610 bin lale dikildi.
Fethipaşa Korusu’na 21 farklı türde 200 bin lale dikildi. Hıdiv Çubuklu Korusu’na 23 farklı türde 450 bin lale dikildi.

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2705 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.