logo

İstanbul “Nostaljik Tramvay”ına Kavuştu

İstanbul “Nostaljik Tramvay”ına Kavuştu

İstanbul “Nostaljik Tramvay”ına Kavuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 8 Kasım’da verdiği sözü tutarak İstanbul’un simgelerinden biri olan nostaljik tramvayı yeniden İstanbullularla buluşturdu.

İstiklal Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları nedeniyle 2017 Ocak ayı ortasında durdurulan ve Taksim Tünel Meydanı ile Taksim Meydanı arasında hizmet veren nostaljik tramvay seferleri yılbaşından önce açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal göreve gelişinin 40.gününde İstanbullulara verdiği sözü tutarak İstiklal Caddesi’ndeki inşaat çalışmalarını tamamlayarak nostaljik tramvayı hizmete soktu.

Başkan Uysal, “Nostalji trenimiz yeni yıl itibariyle faaliyete başlamış ve çalışmalar böylece bitmiş oldu. Malumunuz bu nostalji trenimiz ilk Osmanlı döneminde 1883 yılında başladı ve 1961 yılına kadar hizmet verdi. Daha sonra seferleri durdu. Tekrar 1990 yılında nostaljik tren seferleri başlamış oldu. Ulaşımdan ziyade nostaljik bir tren olarak hizmete başlayan bu tramvayımız aynı zamanda ulaşımda da önemli bir hizmet verdi” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1264 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.