logo

İstanbul’a modern taş taksi durakları

İstanbul’a modern taş taksi durakları

İstanbul’a modern taş taksi durakları

modern tas durak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İTEO’nun başlattığı proje kapsamında tasarlanan birbirinden ilginç görünümlü modern taş duraklar kentin belirli noktalarına yerleştirilmeye başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) başlattığı proje kapsamında tasarlanan birbirinden ilginç görünümlü modern taş duraklar kentin belirli noktalarına yerleştirilmeye başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki taksicileri ziyareti sırasında, “Durakların tuvaleti, mutfağı ve oturma alanı olmalı. Ben durağa gittiğim zaman, rahatlıkla çay içebilmeliyim. Gelip geçici değil, taş yapıdan duraklar olmalı” şeklindeki sözleri, Büyükşehir Belediyesi’ni ve İTEO’yu harekete geçirdi.

Başlatılan çalışmayla, taksicilerin ihtiyaçlarına ve şehrin dokusuna uygun tasarlanan durakların ilki, Etiler Ulus Mahallesi’nde 1.Ulus Taksi durağına kuruldu.

1.ulus taksi

Taksicilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek konforda olan durakların, ‘taksi dolmuş’, ‘tarihi köşk’, ‘vapur iskelesi’ tarzındaki tasarımlarıyla ilgi odağı olması bekleniyor.

Her ay üretilecek 30 durak, modeline göre İstanbul’daki ilçelerin dokusuna uygun olarak farklı bölgelere yerleştirilecek. Durakların üretimi, şehirdeki tüm durakların dönüşümü gerçekleşene kadar devam edecek.

Etiketler: » » » » » » » »
2019 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.