logo

İttifaklar

İttifaklar

İttifaklar

İçinde bulunduğumuz sürecin 24 Haziran’da bir kırılması olacak. Bir tarafta cumhur ittifakı diğer tarafta millet ittifakı son olarak da bölücü Kürtçü bir parti var. Diğer partiler her ne kadar ayrı iseler de sanki çok çabuk millet ittifakına katılacak görüntüleri var. Sonuçları ne olur bilinmez.

Bilinen bir gerçek var o da şudur; Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli gerek beslendiği kültür, gerekse inanç ekseninde bir paralellik arz eder.

Nitekim anketçilerin sorusuna her iki tarafa mensup vatandaşlar ikinci parti olarak diğerini işaret eder. Büyük çoğunluğu böyle. Ancak diğer ittifakı gerek beslendiği kültür gerekse ideolojik yapıları itibariyle beş ayrı ekolden bahsedebiliriz.

Peki, nasıl oluyor da bir araya geliyorlar. Bu sorunun cevabı 24 Haziran sonrası ülkedeki süreç belli edecek. Düşüncem odur ki diğer ittifak seçimi kaybetse bile mutlaka ortamı gerecek ve kaos çıkartacak bir yola gidecek. Çünkü bir diş aklın oyunu olarak görünüyorlar. Öyle değilse bile bu imaj üzeri görüntüleri var.

Yeni gelecek olan Cumhurbaşkanı Hükumet Sistemini iyi görmek ve analiz etmek gerekiyor. Olumlu veya olumsuz her yönü dikkatlice incelenmeli ve düzeltilmelidir.

Önümüzdeki zaman diliminde belki aylar belki yıllar bölge ve ülkemiz için her şeye gebe.

Oyunu kuranlar Türk’ün olmadığı bir dünya istiyor.

Allah (c.c.) bu milleti; devletsiz, başsız bırakmasın.

Amin.

Necati Yüzüak

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1332 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.