logo

Kabak Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kışın en çok tüketilen ve aranan tatlıların başında elbette ki kabak tatlısı geliyor. Zaten ülkemizde de bal kabağı çoğunlukla kabak tatlısı yapılarak tüketiliyor. Hazır bal kabağının mevsimiyken lezzetli ve pratik bir kabak tatlısı tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Üstelik bir kg bal kabağı yalnızca 250 kalori… Dolayısıyla hem leziz, hem hafif hem de besleyici bal kabağı tatlısı tarifi için haydi buyurun!

Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak tatlısı misafirlerinize yemek sonunda ikram edebileceğiniz hafif ve leziz bir tatlı. Ayrıca eğer formunuza dikkat ediyor ve küçük bir tatlıyla kendinizi ödüllendirmek istiyorsanız da kabak tatlısından daha iyi bir ödülünüz olamaz, bizden söylemesi! Kabak tatlısı tarifi ve püf noktalarını paylaşmadan önce kabak tatlısı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemelere gelin bir göz atalım:

Malzemeler

Hazırlayacağımız balkabağı tatlısı kalabalık misafir sofralarını memnun edecek. Yaklaşık 10-12 kişilik olacak olan bu tatlı ile sevdiklerinize kabak tadı vermeden lezzet sefası yaşatacaksınız. Eğer daha az ya da daha fazla hazırlamak istiyorsanız malzeme miktarını orantılı olarak arttırmayı veya azaltmayı unutmayın!

2 kg bal kabağı

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kabak Tatlısı Yapımı

Kabak tatlısı yapımı için öncelikle kabağı hazır hale getirmeniz gerekiyor. Eğer marketten ya da pazardan soyulmuş ve dilimlenmiş bal kabağı satın almadıysanız ilk olarak bal kabağını soyun ve içindeki çekirdekleri çıkartarak temizleyin.

Güzelce yıkadığınız bal kabağını 2-3 parmak genişliğinde doğrayın.

Doğradığınız kabakları büyük ve yayvan bir tencereye aralarına toz şeker serperek kat kat dizin.

Hazırlamış olduğunuz kabakları bu şekilde 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme esnasında bal kabakları kendi suyunu salacağından pişirirken su eklemenize gerek kalmayacak.

Bekletmiş olduğunuz bal kabaklarını orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de tencerenin kapağı açık bir şekilde pişirmeye devam edin

Şerbeti koyulaşmış olan balkabağı hazır demektir.

Kabak tatlısı fırında da pişirilebilir. Bunun için aynı aşamaları izleyip bal kabağını ocakta değil fırında da hazırlayabilirsiniz.

Kabak tatlısı kalori hesabı yapıldığında tüketilmesi en ideal tatlılardan. Zira bir orta porsiyon kabak tatlısı yalnızca 135 kaloridir. İnce bir dilim olarak sunulmuş kabak tatlısında ise sadece 95 kalori bulunur.

Kabak Tatlısı Sunumu

Pişen kabak tatlılarını soğuduktan sonra ikram etmek için bir servis tabağına alın. Kabak tatlısı sunumu pek farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki kabak tatlısının üstüne dövülmüş ceviz serperek sunmaktır. Bir başka kabak tatlısı sunumu ise üzerinde tahin gezdirerek sunmaktır. Ayrıca kabak tatlısını yanında kaymak ve dondurma ile de ikram edebilirsiniz. Eğer biraz zenginleştirmek ve duble lezzet elde etmek istiyorsanız önce ceviz serptiğiniz balkabağının üzerinde biraz tahin gezdirebilir yanında da dondurma veya kaymak sunabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Kaynak: blog.n11.com  

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1418 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.