logo

Kağıthane Belediye İşletmeleri Hizmette Sınır Tanımıyor

Kağıthane Belediye İşletmeleri Hizmette Sınır Tanımıyor

Kağıthane Belediye İşletmeleri Hizmette Sınır Tanımıyor

hayati yesilyurt

Kağıthane Belediyesi İşletmeler Müdürü Hayati Yeşilyurt ile Kağıthane’deki Sosyal İşletmeleri ve hizmetlerini konuştuk…

Kendinizi tanıtabilir misiniz?

Öncelikle gazeteniz hayırlı olsun.. Gazetecilik hayatınızda daha iyisini yapabilme hedefiniz olması dileğimle. Başlangıçta ki niyetiniz halisane. Umarım güzel şeyler çıkarırsınız.

İsmim Hayati YEŞİLYURT. Aslen Gümüşhaneliyim. 1970 yılında Kağıthane ilçesinde oturmaya başladık. 5 yaşındayken buraya ekonomik nedenlerle ailemizin göç etmesiyle buraya yerleştik. O zamandan beri merkez mahallesinde ikamet ediyoruz. Yaklaşık on yıl kadar da Hamidiye Mahallesi başak konutlarında ikametimizi sürdürüyoruz.

İşletme Müdürü olarak Kağıthane’de görev yapıyorum. Kağıthane Belediyesinde 2005 yılında Sayın Belediye Başkanımızla birlikte, başkan danışmanı olarak hizmet vermeye başladık. 4 yıl kadar danışmanlık yaptım. Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların projelerinin sorumluluğu bizdeydi. İlçemizin her bir noktasında görülen Büyükşehir çalışmalarının koordinatörlüğünü biz yapıyorduk. 4 yıl sonunda 2009 yılı itibariyle Özel Kalem Müdürü olarak memuriyet hayatına geçiş yaptım. 2 yıl Özel Kalem Müdürlüğü görevini ifa ettikten sonra bir yıl da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevinde bulundum. Peşinden 2012 yılı başlarında yeni kurulmuş olan işletme müdürlüğü çalışmalarını Belediye Başkanımız bize tevdi etti. Sıfırdan tesisleri özel işletmeden alarak tüm dekorasyonlarıyla, iç donanımıyla, personel yapısıyla, şeklini, yönetim anlayışını en ince ayrıntısına varıncaya kadar plan ve programını yapmak suretiyle 2013 sonundaki şekline kavuşturduk.

Sosyal Tesisler ve Kafeteryalar dışında Belediyemizin işlettiği büfeler var mı?

Hasbahçe içerisinde 2 büfemiz var, Kağıthane Kültür Merkezi Tiyatro Salonunun yanında Sadabad Kafe adında büfemiz var. Belediye binasının içerisinde bir büfemiz var. Gültepe Külür Merkezi binası içinde 2 noktada, program olduğu günlerde faaliyette olan büfelerimiz var. Bunun dışında 4 tane de kapalı otopark işletmesini yapıyoruz. Yaklaşık otoparklarımızda 28 görevli arkadaşımız 24 saat esaslı çalışıyor. Başlarında otoparktan sorumlu arkadaşımız var. Her şey onun kontrolünde. Diğer tesislerimizde de her bir tesisimizin, tesis amiri var. En ufak detaya varıncaya kadar personelimizle ilgili tüm sorumlulukları kendilerine vermek suretiyle yerinden yönetimi sağlıyoruz.

sertifikaSosyal işletmelerin amacı nedir?

İlçemizde yaşayan, yaklaşık beşyüzbine yakın insanımıza Sosyal Tesislerimizde daha sağlıklı, daha güzel, daha iyi hizmet veren personelle, kaliteli hizmet sunmayı amaç edindik. Tercih ettiğimiz personelleri hemen işe alıp başlatmıyoruz. Bunları denemeye tabi tutuyoruz. Bir garsonu veya bir komiyi birkaç gün deniyoruz. Mesleğinde ne kadar iyi, becerikli mi, servis açma kurallarını biliyor mu, müşteriye hitap etme şekli nasıl? Aşçılarımızı mutfakta deniyoruz. Yemek pişirme usullerini biliyor mu becerebiliyor mu?  Ondan sonra kanalize edip başlatıyoruz. Personelimizin yapmış olduğu her ürünü, gıdaları en iyi, en güzel, en lezzetli, en ucuz ve hijyenik ortamda insanlarımıza sunmayı amaç edindik ve bu minhal üzerine devam ediyoruz.

Yeni işletmeler, proje çalışmaları, otopark gibi çalışmalar var mı?

Evet yeni projelerimiz var. Hem otopark olarak çalışmalarımız var. 2 tane otoparkımızı 2014 yılı içerisinde hizmete açacağız. Bir tanesi Ortabayır Mahallesinde kapalı otopark,  bir tanesi de Talatpaşa Mahallesinde. Bu iki tanesini hizmete sokacağız. O bölgedeki trafik yoğunluğunu ana caddelerdeki ve sokaklardaki yoğunluğu kısmen de olsa otoparklara çekmek suretiyle buralardaki trafik akışını rahatlatmak istiyoruz. Ücret politikamızda çok uygun rakamlarda seyrediyor. Yüksek rakamlarda bedel almıyoruz. Bunlar kar amaçlı kuruluşlar değil hizmet amaçlı kuruluşlardır. Belediyelerin amacı zaten hizmet üretmektir. Yerel yönetimlerin tamamının amacı hizmet üretmektir ama bunu yaparken belli bir dengeyi de sağlamamız gerekiyor.

Halk Sosyal Tesislerden çok memnun. Biz bu konuda olumlu tepkiler aldık. Bu açıdan Sosyal Tesisler adına Kağıthane’de yeni bir çalışmanız var mı?

Güzel bir otantik yerin şuanda restorasyonu yapılıyor.  Kısmetse altıncı ayın sonunda yedinci ay gibi biz devrini alabiliriz. Yaklaşık sonbahar dönemi gibi de bu yeri hizmete sokacağız. Sadabad Camii civarında Osmanlı döneminden kalan kalıntılar şimdi restore ediliyor. Restorasyon bittikten sonra orayı da yine kafeterya olarak Kağıthanelilere hizmet edecek bir şekle dönüştüreceğiz.

Bu tesisleri özel günler için sunuyor musunuz? Öyle bir çalışmanız var mı?

Tesislerimiz, tabi hep bir sosyal yapıdaki insanlarımıza hitap edecek şekilde hizmet vermekte. Nurtepe Sosyal Tesislerimizde restoran hizmeti verilmektedir. Restoran’ın kendine has özellikte yemeklerini üretiyoruz. Kırmızı et, beyaz et balık bunun yanında köfteler olsun diğer yanındaki mezeler olsun leziz bir ortam. Bir alt katındaki düğün ve toplantı salonumuzda, düğün ve toplantılarda öğretmenlerimiz olsun diğer sivil toplum kuruluşları olsun onlara hizmet verecek şekilde dört dörtlük diyebileceğim, herkesin memnun kaldığı bir mekan ve hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz. 2014’te yine ücret politikalarımızda fazlaca bir değişiklik olmayacak. Fiyatlarımız da çok çok iyi durumda.

Sosyal Tesislere halk korkarak giriyor sebebi nedir?

Örnek vereyim Beyaz Kafetaryamızı halkımız dışarıdan gördüğü zaman saray gibi görüyor. Nezih bir ortam. Dış görünüşü ve fiyat itibariyle içeriye girmeye çekiniyor. Fakat çevremizdeki iyi bildiğimiz arkadaşlarımızla geldiği zaman böyle olmadığını yerinde görüyor ve bu sefer ailesini ve çevresini getiriyor. Belediyenin tesisleri halka hizmet veren yerlerdir. Biz de istiyoruz ki buraları insanlarımız değerlendirsin. Bu mekanları kendileri doldurursa bu hizmeti, bu anlayışı biz de devam ettirmek isteriz. Buraların zarar eden yerler olmasını istemiyoruz. Halkımız tercih etsin gelsin bu imkanlardan yararlansın. Hem biz, hem personelimiz daha zevkle, aşkla çalışmaya devam edelim. Burada 4-5 tesiste yaklaşık 120’ye yakın personelle hizmet veriyoruz. Artı otopark ve büfe personelimiz var bununla beraber tahmini olarak 160 personel çalıştırıyoruz.

Son olarak söylemek ve eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu tesislerimizi insanlarımızın keşfedip, değerlendirmesini ve kullanmasını istiyorum. Sadece yaz döneminde yoğunluk değil, kış dönemindeki mevsimsel olumsuzluk içinde de buraları tercih etmelerini istiyorum. Gerekirse bize rezervasyon yaptırtıp, kendilerine yerde ayırttırabilirler.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1943 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.