logo

Kağıthane-Beşiktaş Arasına Yeraltı Elektrik Kablosu Döşenecek

Kağıthane-Beşiktaş Arasına Yeraltı Elektrik Kablosu Döşenecek

Kağıthane-Beşiktaş Arasına Yeraltı Elektrik Kablosu Döşenecek



TEİAŞ, İstanbul Avrupa yakasında Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş ilçeleri sınırları içerisinde, 380 kV geriliminde ve yaklaşık 6 km uzunluğunda yeraltı kablosu döşeyecek.

Çağlayan TM (Trafo Merkezi) ile Etiler TM (Trafo Merkezi) arasındaki bağlantıyı sağlayacak güzergâhın büyük oranda yerleşim alanlarından geçmesi ve bu bölgede havai hat tesis edilmesinin zor olması nedeniyle yeraltı kablo teknolojisi kullanılacak.

Proje, Çağlayan TM’den başlayarak Etiler TM’ne bağlanacak olup, tamamı yeraltı kablosu olarak kurulacak. Planlanan proje ile bölgenin enerji taleplerinin kesintisiz olarak karşılanması ve uzun vadede karşılaşılması muhtemel enerji darboğazının engellenmesi amaçlanıyor. 

27 milyon liralık yatırım programı çerçevesinde İstanbul’un Avrupa yakasındaki sanayileşme ve yeni imar uygulamaları ile beraber mevcut ve önümüzdeki dönemde artan enerji ihtiyacına cevap verebilme ve Kağıthane ilçesinde yer alan Çağlayan Trafo Merkezi ile Beşiktaş ilçesinde yer alan Etiler Trafo Merkezi arasında sistem irtibatını sağlama amacı da güdülüyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2082 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.