logo

KAĞITHANE Expo 2016 Antalya’da

KAĞITHANE Expo 2016 Antalya’da

KAĞITHANE Expo 2016 Antalya’da

Kağıthane El Yapımı Kağıt Atölyesi Expo 2016 Antalya

Türkiye’nin ilk Expo’su

Türkiye’nin ilk Expo’su “Expo 2016 Antalya”, 23 Nisan tarihinde Çiçek ve Çocuk temasıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. 51 farklı ülkenin katılımlarıyla gerçekleştirilen Antalya EXPO 2016 Fuar’ına Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyemizle Katılım Sağladı.

Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya

Kağıthane Belediyesi, teması “Çiçek ve çocuk” sloganı “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya” olan ve bin 121 dönümlük alanda 1.8 milyarlık yatırım bedeli ile tamamlanan Türkiye’nin ilk Botanik Exposu, Expo 2016 Antalya’da yer aldı.

Kağıthane El Yapımı Kağıt Atölyesi Expo 2016 Antalya Fuarı

Kültür Mirasımızla Antalya Expo’dayız

Türkiye’nin ilk Botanik Exposu olma özelliğini taşıyan “EXPO 2016 Antalya” kapılarını açtı. EXPO 2016 Antalya içerisinde stant kuran ve faaliyetlerini ziyaretçilere aktaracak olan Kağıthane Belediyesi’de yer alıyor.

Kültür Mirasımızla Antalya Expo’dayız

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç “600 yıllık mirasımız olan ve ilçemize de adını veren kâğıdı; uluslararası arenada tanıtmak üzere Antalya Expo Fuarındayız. Tüm kâğıt ustalarını ve meraklılarını Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kâğıt Atölyesi Standımıza bekliyoruz” dedi. Kılıç, fuarın hayırlı olmasını dilerken, belediye olarak ağaçtan kâğıt değil, kâğıttan ağaç ürettiklerini söyledi.

Expo 2016 Antalya Expo 2016 Antalya Fuarı

EXPO Nedir?

logo

Expo halkı eğitmeyi, yeniliği paylaşmayı, ilerlemeyi teşvik etmeyi ve işbirliğini desteklemeyi amaçlayan uluslararası bir etkinliktir. Diğer ülkeleri, şirketleri, uluslararası kuruluşları, özel sektör, sivil toplum ve halkı katılması için davet eden ev sahibi ülke tarafından organize edilir. Expolar aynı zamanda en üst düzey karar alıcılardan çocuklara kadar uzanan katılımcı yelpazesinden dolayı, sıra dışı sergiler, diplomatik temaslar, iş toplantıları, kamusal tartışmalar ve canlı gösterilerle çok yönlü bir etkinlik sunar.

KAĞITHANE Expo 2016 Antalya'da

Expo’nun sembolü olan 120 metre uzunluğundaki Expo Kulesi 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Kule, dünyada 4. kez uygulanan özel bir teknikle yapıldı. “Expo Kulesi” 17 kattan meydana geliyor ve 120 metredir. Expo Kulesi Antalya’ya özgü “Kum Şakayığı Çiçeği” ve Kaleiçi semtindeki tarihi “Üç Kapı” eserinden esinlenerek tasarlandı.

EXPO 2016 Antalya, Osaka’da Düzenlenen EXPO’dan Sonra Kendi Alanında En Yüksek Katılımlı Sergi Olarak Tarihe Geçti…

expo-2016-antalya-ziyaretci

EXPO 2016 Antalya’yı ilk gün 35 bin 705 kişi ziyaret etti

Expo 2016 Antalya-Recep Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu

22 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı bir törenle resmi açılışı gerçekleşen EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan’da da ilk ziyaretçilerine ev sahipliği yaptı. Sabah 10:00’da kapılarını açan EXPO 2016 Antalya’nın ilk ziyaretçileri İzzet Erdoğan, Fatma Erdoğan ile çocukları 1 yaşındaki Cemre ve 3 yaşındaki Erdem Erdoğan oldu. Sabah 10:00’dan gece 02:00’ye kadar açık kalan EXPO 2016 Antalya’yı dün 35 bin 705 kişi ziyaret etti. 

expo-2016-antalya cocuklar eğlendi

 

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
Sergi alanının kuzeyinde bulunan turnikeli kapılarından sezonluk kart ve giriş biletlerini okutarak alana giren ziyaretçiler, gün boyu keyifli zaman geçirdi. Alanın çocuk ziyaretçileri ise kendileri için özel olarak hazırlanan aktivitelerle eğlencenin tadını çıkardı. EXPO 2016 Antalya’nın sevimli maskotları Ece-Efe başta olmak üzere, farklı kostümler giyen animasyon ekipleri çocukların ilgi odağı oldu.

expo-2016-antalya çocuk atölyeleri

EXPO Gölü içerisinde yer alan Çocuk Adası’nda düzenlenen atölye çalışmalarına katılan çocuklar, Gökyüzü, yer altı, uzay ve su altı konseptlerinde düzenlenen etkinliklerde keşif yaptı. Atölye çalışmalarında ise origami, tasarım, kağıt heykeller ve boyama etkinliklerine katıldı.

Expo 2016 Antalya-4 Expo 2016 Antalya-2

Expo 2016 Antalya-5 Expo 2016 Antalya-6

BİTKİ HEYKELLER İLGİ ODAĞI OLDU
Bilim ve Teknoloji Merkezi önünde yer alan dinazorlar ise küçüklerin olduğu kadar büyüklerin de ilgi odağı oldu. Çocuklar eğlenirken, büyükler ise ülkelerin botanik ve mimari kültürlerinden esintiler taşıyan ülke bahçelerini gezdi. Alanın en ilgi çeken yerlerinden birisi de Bitki Heykeller oldu. Çocuk Adası çevresine farklı temalarda yerleştirilen 108 bitki heykeli dikkatle inceleyen ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekti.  

Expo 2016 Antalya-2  Expo 2016 Antaly-3

Expo 2016 Antalya-1

Çiçek ve Çocuk Temalı Botanik EXPO Fuarı 23 Nisan-30 Ekim tarihleri arasında Antalya’nın Aksu ilçesinde 6 ay boyunca açık kalacaktır.

Expo 2016 Maskotlar

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1905 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.