logo

Kağıthane, Halep’in Yanında

Kağıthane, Halep’in Yanında

Kağıthane, Halep’in Yanında

Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Halep’e yardımlar tüm hızıyla devam ediyor.  Kağıthane Müftülüğü, Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediyesi’nin ortaklaşa başlattığı kampanyada toplanan yardımlar Halep’e dualarla gönderildi.

Kağıthane Merkez Anadolu Caddesi üzerinde bulunan Ebu Hureyre Camii önünde toplanan vatandaşlar, yardım tırını dualar eşliğinde Halep’e uğurladı. Yardım tırında giyim, gıda, battaniye ve temel ihtiyaçlardan oluşan malzemeler yer aldı.

Destek ve yardımlarından dolayı Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediyesi’ne teşekkür eden Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, ”Diyanet İşleri Başkanlığımızın önderliğinde Halep’te İnsanlık Ölmesin çağrısı adı altında bütün Türkiye’de yardımlar toplandı. Biz de Ocak ayı başından beri yardım toplamaya başladık. Bu kampanyamızla Kağıthane’deki tüm camilerimizde bir Cuma’da 150 bin TL civarında nakdi yardım topladık. Öte yandan camilerimizde farkındalık oluşturmak için gıda, giysi, mutfak malzemesi, battaniye ve bunun gibi malzemeleri halkımızdan talep edip topladık. Bu kampanya ile 1 Tır yardım topladık. Bugün bu yardımları dualarla gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde elimizdeki parayla oradaki ihtiyaca göre malzeme alıp göndereceğiz ya da Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile nakit olarak oraya göndereceğiz. Halep’e gönderilmek üzere elinden gelen her türlü yardımı yapan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” dedi.

Suriye’de yaşanan iç savaşın bir an önce sona ermesi temennisinde bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ”Maalesef bazı dış güçler, orta doğudaki ülkeleri parçalayarak daha kolay yönetebilme derdindeler. Türkiye olarak bizim de bu tehdide karşı tedbirli olmamız gerekiyor. 15 Temmuz ile birlikte bu millet bir olmayı daha da fazla öğrendi ve benimsedi. Yine bir olarak birlik olarak tüm bu sorunların üstesinden geleceğimizi ümit ediyorum. ” dedi.

Yardım sağlayan vatandaşlara da teşekkürlerini ileten Başkan Fazlı Kılıç; ”Halep’e gönderilmek üzere elinden gelen her türlü yardımı yapan ve daima oradaki insanların yanında olan vatandaşlarımızın yaptığı yardımları Allah kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1518 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.