logo

Kağıthane Kız AİHL’den Bir İlk

Kağıthane Kız AİHL’den Bir İlk

Kağıthane Kız AİHL’den Bir İlk

Türkiye’de ilk kez bir okulda Açık Mağaza açıldı. Bu mağaza da her şey var ama para geçmiyor.

1976 yılında kurulan okul, binlerce mezunu ile Türkiye’deki en eski imam hatip liselerinden biri. 2016 yılında yapılan yeni binasıyla birlikte sadece kız imam hatip olarak devam eden okulun 2100 öğrencisi var. Açılmasıyla birçok yeni projeye başlayan okulun en önemli projelerinden biri de “Açık Mağaza” uygulaması.

Bu proje ile ilgili görüştüğümüz Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Abdullah Ağırtmış, “Bu yıl içerisinde okulumuzda birçok proje uygulanmakta. Ama bunlardan en önemlisi Açık Mağazadır. Okul içerisinde bir alanı bunun için ayırdık. Mezunlarımız, yardımsever velilerimiz ve Sultan Selim Mahallesi halkı tarafından sıfır ürünler alınmakta ve bu mağazaya konulmaktadır. Bunlar kış aylarında genellikle öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu mont, bot, hırka gibi eşyalar olmaktadır. 11-16 yaş kız çocuklarına hitabeden bu ürünler, sorumlu kulüp öğrencileri tarafından bir mağaza titizliği ile raflara konulmakta ve işletilmektedir. Gün içerisinde bu tip eşyalara ihtiyacı olan öğrenciler, rencide edilmeyecek şekilde tespit edilmekte ve mağazaya gönderilmektedir. İki kapısı olan mağazaya giden öğrenci, ihtiyacı olduğu ürünü almakta hatta bazen giymekte bazen de paketletmektedir” dedi.

Ağırtmış,”Normal bir mağazadan tek farkı bu mağazada para ödenmiyor ve öğrencilerin ismi dahi sorulmuyor. En önemli amacımız 2.100 öğrencinin okuduğu okulumuzda hiçbir öğrencinin kıyafet sorunu yaşamamasıdır. Bunu yaparken öğrenci rencide olmasın diye; yardım, sosyal gibi kelimeler yerine Açık Mağaza ismini uygun gördük. Zira bu mağazadaki tüm ürünler dışardaki markalı mağazalardan alınan ürünlerdir. Asla ikinci el ürün koymuyoruz” dedi.

 

Hasbahçe Gazetesi olarak bu projenin diğer okullarda da yapılması takdirinde hiçbir öğrencinin rencide olmadan ihtiyaçlarını karşılayacağına inanıyoruz.

Hasbahçesi Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
3634 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.