logo

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yenilendi ve Açıldı

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yenilendi ve Açıldı

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yenilendi ve Açıldı

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi

Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 19 Eylül Pazartesi günü 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılına iki yıl aradan sonra kendi okulunda eğitime başladı.

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-acildi

Okul müdürü Abdullah Ağırtmış’ın olağanüstü gayretleri ile 1 ayda zor yükün altından kalkan kadim okul, eğitim ve öğretime hazır hale gelmiştir.

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-bina-2

2014 Eylül ayında Yüklenici firma Zek-San İnşaat tarafından yıkımına başlanan okul 2016 Ağustos ayında tamamlanmıştır.

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-yeni-bina

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından depreme karşı güçlendirilmek için 2014 Eylül ayında Yüklenici firma Zek-San İnşaat tarafından yıkımına başlanılan okul 2016 Ağustos ayında tamamlanmıştır.

kagithane-kiz-aihl-muduru-abdullah-agirtmis

Birçoğumuzun kendisi, abisi, ablası hatta babasının okuduğu ve Kağıthane’nin en büyük okullarından biri olan Kağıthane Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Ağırtmış gazetemize verdiği röportaj’da: “1976 yılında hizmete başlayan okul yeni bir serüvene başlıyor. iki yıllık bir okul ayrılığından sonra yeni bir binayla, yeni bir hizmet anlayışıyla Allah rızası için ve eğitime odaklı yetişen düzgün ahlaklı erdemli nesiller için okul eğitime başladı. İmam Hatip Lisesi bu sene hem ortaokul hem Anadolu Lisesi öğrencilerini aldı. Toplam yaklaşık 2.200 öğrencimiz olacak. Bunlardan 1.000’i Ortaokul, 1.100’ü Lise öğrencisidir. Bu seneden sonra tekli eğitime geçiyoruz. Öğrencilerimiz tekli eğitimin faydalarından ve nimetlerinden faydalanacaktır. Okul binasının yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Milletin emeği ile yapılmış olan eski binadan sonra Devletimizin bizlere böyle bir bina kazandırması bize onur vermiştir. Yeni bina olduğu için ufak tefek eksiklerimiz var inşallah onlarında üstesinden geleceğiz” dedi.

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-sinif-2 kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-sinif-1

Ağırtmış, “Okulumuzun eğitim saatleri tekli eğitim olduğu için Liseler için sabah 8.30 ile 3.30 arası, Ortaokul için ise 8.30 ile 2:30 arasıdır. Okulumuzda öğle paydosu var ama bu arada dışarı çıkılmayacaktır. Öğlen paydosunda öğrencilerimiz yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını okul içinde kantinden karşılayacaklardır. Öğretmen ekibimiz tamam, idari ekibimizde eksiğimiz var onu da en yakın zamanda tamamlayacağız” dedi.

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-koridor kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-lavabolar

Ağırtmış, “Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet Çayır Bey Okulu yaparken ve kurarken İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek bize her türlü desteği vermiştir. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç Bey, Lider Mezunları Derneği, Mahallemizin gençleri ve mezunlarımız maddi ve manevi destek olmuştur. Hep birlikte okulumuz yeni döneme hazırladık ve açtık. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun” dedi.

Tüm öğrencilerimizin en geç saat 8.20 de okulda olmaları gerekmektedir. Lise öğrencilerimiz üst bahçeyi, Ortaokul öğrencilerimiz alt bahçeyi kullanması uygun görülmüştür. Tüm öğrencilerimiz okulun belirlediği okul kıyafeti ve başörtüsü ile okula gelmeleri gerekmektedir. 

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-universite-hazirlik-kursu

Ağırtmış, “2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında ÖSYM’de tercih yapan 195 öğrencimizden 157’si üniversiteye yerleşmiştir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu sene de 15 Ağustos’tan itibaren 12.sınıf öğrencilerimize Üniversiteye Hazırlık Kursu başlattık. Yoğun bir şekilde 2017 üniversite sınavlarına hazırlıyoruz.

kagithane-kiz-anadolu-imam-hatip-lisesi-logo

Hasbahçe Gazetesi olarak 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diler. Yeni binanın Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine ve Kağıthane’ye hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

kagithane-aihl-kantin

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
8598 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.