logo

Kağıthane Lalesi ile Buluştu

Kağıthane Lalesi ile Buluştu

Kağıthane Lalesi ile Buluştu

Kağıthane Lale'siyle Buluştu 

Kağıthane Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde yaptığı peyzaj çalışmalarıyla 1 milyona yakın çiçek fidesi ve 900 bin lale soğanı toprakla buluşturdu. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte dikilen Çuha, Sıklamen, Menekşe fideleri ve lale soğanları filizlenerek rengarenk çiçeklere dönüştü.

Kağıthane Çiçeklendi

Kasım ayında başlanıp Ocak ayına kadar devam eden dikim işlemlerinin ardından Mart ayıyla birlikte, doğanın tüm güzelliklerini ve renklerini içinde barındıran çiçekler Kağıthane’nin yeşiline renk kattı. İstanbul’un en büyük mesire alanlarından biri olan Hasbahçe, Kağıthane’deki renk cümbüşünün merkezi olurken toplam 600 bin adet laleye ev sahipliği yapmasıyla ön plana çıkıyor.

Kağıthane'de Lale Zamanı

İstanbulluları ve Kağıthanelileri hafta sonları ailecek dinlenme ve piknik yapmak amacıyla geldikleri Hasbahçe’de rengarenk laleler karşıladı. Vatandaşlar rengarenk lalelerin arasında fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Yeni evli çiftlerin de fotoğraf için ilk tercihleri arasında yer bulan Hasbahçe, bu yönüyle İstanbul’un selfie mekânlarından biri oldu. Özellikle Nisan ayı itibariyle tüm lalelerin açmasıyla birlikte görsel güzelliğinin şölene dönüşmesi bekleniyor.

Hasbahçe Mesire Alanı Laleler

Kağıthane Tarihine Sahip Çıkılıyor

Osmanlı İmparatorluğu döneminde de Laleleriyle meşhur olan Kağıthane, Evliya Çelebi’nin Seyahatname eserinde de kendine; “Lale vakti buraya gelenlerin aklı perişan olur” cümlesiyle yer bulmuştu.

Tarihi mirasa her zaman önem veren ve modern şehir çalışmalarıyla birlikte geçmişinden de kopmamayı kendine misyon edinen Kağıthane Belediyesi ise yapmış olduğu peyzaj çalışması ile birlikte ilçenin tarihine de ne kadar sahip çıktığını ve gelenekleri yaşatmak için büyük uğraşlar gösterdiğini gözler önüne serdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1617 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.