logo

Kağıthane Metro Viyadüğü İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Kağıthane Metro Viyadüğü İnşaatı Hızla Devam Ediyor

Kağıthane Metro Viyadüğü İnşaatı Hızla Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında kazı çalışmaları tamamlandı.

EMAY Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. tarafından yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı ve Kağıthane Viyadüğü Projesi inşaatı hızla sürüyor.

Kağıthane Metro Viyadüğü inşaatı çalışmaları hızla sürüyor. Mecidiyeköy’den Çağlayan’a ordan da tünelden geçerek gelen metro, Kağıthane Merkezden Viyadük üzerinden geçerek tünelden Nurtepe’ye ordan da diğer istasyonlara uğrayıp Mahmutbey’e ulaşacak. Proje Kapsamında, 13’ü yeraltı; 2’si yer üstü olmak üzere toplam 15 adet istasyon bulunmaktadır.

Kabataş-Mahmutbey Metro Hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu inşaatı hızla devam ediyor. Toplu ulaşımda önemli bir hat olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu saatte 70 bin vatandaşa hizmet verecek.

Diğer metro hatlarıyla birleşecek olan hat, Avrupa yakasının yarısında toplu ulaşımı hızlı, rahat ve konforlu hale getirecek. Metro hizmete alındığında Mahmutbey-Mecidiyeköy arası 26 dakikaya inecek.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu 15 istasyon

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu İstasyonları:

Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Giyimkent-Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.

3.8 milyar liraya mal olan ve 3 istasyonu Kağıthane’de olmak üzere toplam 15 istasyona ve 24.5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak olan metro hattının 2019 yılının ilk aylarında açılması planlanıyor. Metro hizmete başladığında günde bir milyon insanın bu hattan faydalanması bekleniyor.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2457 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.