logo

Kağıthane Müftülüğü’nden Aile Konulu Konferans

Kağıthane Müftülüğü’nden Aile Konulu Konferans

Kağıthane Müftülüğü’nden Aile Konulu Konferans

üfet görgülü

Kağıthane Müftülüğü’nün düzenlediği İslam’ da Aile konulu konferansa Dr. Ülfet Görgülü konuşmacı olarak katıldı.

Kağıthane İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun tarafından Gültepe Kültür Merkezin’de aile konulu konferans düzenlendi. Program Hz. Ali Camii İmam-Hatibi Mürsel Yavuz Hoca efendinin sunumu ve ilahileri ile başladı. Aydınlar Camii İmam-Hatibi Hasan Demirel’in oğlu hafız M.İsmail Demirel Kuranı Kerim okudu. Açılış konuşmasını Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu yaptı. Konuşmasında “Aile ilk eğitimimizi aldığımız kurumdur, aile müessesesi insanlık kadar eskidir”’ dedi. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun tanıtım sinevizyonu izlendikten sonra Diyanet işleri Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü “Aile kurmak ve korumak” konulu konferansına başladı.

Konuşmasında Mesneviden alıntılar yapan Dr. Görgülü erkeğin kadın, kadının da erkek üzerinde ki haklarını anlattı. Görgülü, “Aile olmak çok büyük bir nimet. Bu nimeti korumak için elimizden geleni yapmalıyız. Bir yuvada huzurlu, mutlu bir hayat ancak sevgi ve merhametle mümkün olur. Gün içerisinde dışarıya ayırdığımız vakti eve geldiğimizde nasıl olsa aile fertlerimiz hep bizimle düşüncesiyle onları ihmal etmeden ailemize ilgi ve alaka göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

Anne babanın çocuklara karşı sorumluluklarını anlatan Görgülü, “Huzur-u Mahşerde yavrularımızı nasıl yetiştirdiğimizden hesaba çekileceğimizi unutmayarak, onlara en güzel terbiye ile ve Peygamber ahlakıyla yetiştirmemiz gerektiğini unutmamalıyız” dedi.

Öfke kontrolü ve kadının ailedeki önemi konusunda da bilgi veren Görgülü, “Bugün birçok aile içi problemin ve etrafımızdaki sorunlar, öfkemizi kontrol edememekten kaynaklanmaktadır. Öfkeyle kalkan zararla oturur düsturunca kendimize her daim hâkim olmalıyız. Geçen zamanlarımızı bir daha yaşayamayacağımızı göz önünde bulundurarak, bayanlarımıza Allahın birer emaneti olarak bakmamız gerektiğini asla unutmamalıyız” diyerek günümüzde yaşanan aile sorunlarının temelinde yatan nedenler üzerine konuştu.

ülfet görgülü konferans

Kağıthanelilerin yoğun ilgi gösterdiği “Aileyi Kurmak ve Korumak” isimli konferans sonrasında Dr. Ülfet Görgülü’ye Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından çiçek ve Kağıthane Belediyesi Başkan Yardımcısı M.Oğuz Toktekin tarafından Kağıthane’nin sembolü haline gelen Lale figürü takdim edildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
2095 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.