logo

KAĞITHANE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN AYI AÇIKLAMASI

KAĞITHANE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN AYI AÇIKLAMASI

KAĞITHANE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN AYI AÇIKLAMASI

Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, bu akşam kılınacak olan teravih namazıyla başlayacak olan ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bu yılın temasının “İSRAF” olduğunu vurguladı.

Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “16 Mayıs’ta tutulacak ilk oruç ile mübarek ramazan ayı içerisine girmiş olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Bu bağlamda, bu yılın ramazan teması “israf” olarak belirlenmiştir. Yemede, içmede, giyim kuşamda, zamanın ve kaynakların kullanımında ülkemizde ve dünyada çokça israf yapılmaktadır. Ramazan ayında israfın bireysel ve toplumsal olarak zararlarına dikkat çekmek, yerel ve global anlamda farkındalık oluşturmak amacıyla “İsraf” teması çerçevesinde bir dizi kampanya yürütülmektedir. Hazırlanacak olan ramazan ayı vaaz ve irşat programında, “Tüketim Ahlakı ve İsraf” konusu kapsamlı bir şekilde işlenecektir. Vaazlar ezanla bitirilecektir.

Ramazan ayı öncesinde Kağıthane’deki camilerin hazır olduğunu kaydeden Haliloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan ayı öncesinde tüm camiler ile müştemilatların genel temizliği, bahçe ve çevre düzenlemesi, onarımı ve bakımı yapılmıştır. İbadetin huzur ve huşu içinde yapılabilmesi için her türlü tedbir alınacaktır. Ramazan ayında kadınların camilerde rahatça ibadet edeceği mekânlar uygun hale getirilmiştir” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » »
1483 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.