logo

Kağıthane Sadabad Yaz Etkinlikleri başlıyor

Kağıthane Sadabad Yaz Etkinlikleri başlıyor

Kağıthane Sadabad Yaz Etkinlikleri başlıyor

Kagithane Sadabad Yaz Etkinlikleri 2015

Kağıthane Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve binlerce insanı Hasbahçe’de buluşturan Sadabad Yaz Etkinlikleri başlıyor. Ahilik ve Şed Kuşanma etkinliği ile başlayacak, Ramazan Etkinlikleri ile devam edecek Sadabad Yaz Etkinlikleri vatandaşlara dolu dolu bir yaz yaşatacak.

Hasbahçe Mesire Alanında çıraklıktan ustalığa geçişte yapılan geleneksel törenin yeniden canlandırılmasıyla start alacak Sadabad Yaz Etkinlikleri’nde Hıdırellez kutlanacak.

Nesilden nesile aktarılan geleneksel eğlenceler Mayıs ayında başlıyor.

Kağıthane Belediyesi, Mayıs ayı itibari ile bir çok sosyal ve kültürel faaliyet gerçekleştirecek. Mayıs ayında başlayacak Sadabad Yaz Etkinlikleri’nde Geleneksel Ahilik Şed Kuşanması, Hıdırellez, Okçuluk yarışması, Cirit Şöleni ve Yağlı güreş gibi birbirinden güzel programlar Kâğıthanelilerle buluşacak.

6 Mayıs 2015 – Ahilik Şed Kuşanma Töreni ve Hıdırellez Şenlikleri

123 yıl evvel Hasbahçe de bir gelenek halinde düzenlenen Ahilik Şed Kuşatma Töreni esnaf kültürünü yaşatmaya devam edecek. Çıraklıktan ustalığa geçişte yapılan geleneksel törenin yeniden canlandırılmasıyla start alacak Sadabad Yaz Etkinlikleri’nde Hıdırellez kutlanacak. Hasbahçe Mesire Alanı’nda yakılacak ateşlerle baharın gelişini temsil eden geleneksel törenler yeniden yaşanacak.

10 Mayıs 2015 – Okçuluk Yarışması

Kağıthane Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Okçuluk Yarışması”  tarihi ve modern atış tekniklerinin sunulduğu şenlikle başlayacak. Modern okçuluk, asırlar öncesine ait ok atış, savaş ve dövüş teknikleri gösterileri ile renklenecek yarışmada; geleneksel savaş talimleri, kadınların savaşlardaki yeri, geleneksel savaş aleti topuz ve dönemin okçuluk kıyafetleri de tanıtılacak.

17 Mayıs 2015 – Bisiklet Yarışması 

Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlediği Bisiklet Yarışması Hasbahçe Caddesinde gerçekleşecek. İlk ve Ortaokul öğrencilerinin dostluk ve rekabetiyle eğlenceli anlara sahne olacak yarışmada  2 KM parkuruyla Sadabad (Aziziye) Camii arkasında son bulacak.

Uçurtma Şenlikleri

Çeşitli animasyon ve ilizyon gösterileri ile eğlenceli anların yaşandığı uçurtma törene katılan Kağıthaneliler piknik yaparken çocukları ile birlikte uçurtma uçurmanın keyfini yaşayacak.

24 Mayıs 2015 – Cirit Şöleni

Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Cirit Oyunları Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek.  Cirit, bir diğer adıyla Çavgan, kültürümüzde yüzyıllardır oynanan ata oyunu olarak dolu dizgin Kağıthane’de yaşatılıyor.

31 Mayıs 2015 – Yağlı Güreş

Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında Kağıthane Belediyesi tarafından organize edilen ve kökleri asırlar öncesine dayanan tarihi Kağıthane Yağlı Güreşlerinin 22.si düzenlenecek.

05 Haziran 2015 – Dünya Çevre Günü Etkinlikleri

Kağıthane Belediyesi’nin her yıl ilçe okullarında düzenlediği ve tiyaro, animasyon film, geri dönüşümden elde edilen hediyelerle desteklediği eğitimlerle çevre gönüllüsü olan öğrenciler Sadabad Yaz Etkinlikleri’nde ödüllendirilecek. Çevre Kampanyaları’na katılan ve eğitimlerde edindikleri bilgilerle geri dönüşümü destekleyen çocuklar, Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’nde buluşacak.

05 Haziran 2015 – Sünnet Şöleni

Çocukların delikanlılığa geçişte yaşadıkları mutluluğun paylaşılacağı Sünnet Şöleni’nde konser ve gösteriler ile eğlenceli bir gün yaşanacak. Genç sporcular Yaz Spor Okulları etkinliğinde eğlenceli gösteriler izleyecek.

Ramazan etkinlikleriyle geleneksel eğlence devam edecek

Sadabad Yaz Etkinlikleri; sokak iftarları, sohbetler ve geleneksel eğlenceler ile her yıl paylaşmanın güzelliğini yaşatan Ramazan Etkinlikleri ile devam edecek. Kağıthane’nin her mahallesinde programlı olarak düzenlenecek sokak iftarlarının yanı sıra Hasbahçe etkinlikleri Kağıthanelinin hafızasında unutulmaz anılar bırakacak.

Etiketler: » » » » » » »
2575 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.