logo

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Fatih Atlı Oldu

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Fatih Atlı Oldu

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Fatih Atlı Oldu

25. Geleneksel Kağıthane Yağlı Güreşleri Yapıldı

 

Kağıthane Belediyesi tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen Kağıthane Yağlı Güreşleri, pehlivanlar arasında geçen kıran kırana mücadelelerle tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerini aratmadı.

25. Geleneksel Kağıthane Yağlı Güreşleri

Kağıthane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak 25’incisini düzenlediği Kağıthane Yağlı Güreş Etkinliği büyük bir mücadeleye sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 27 başpehlivanın mücadelesi güreş severlere unutulmaz bir gün yaşattı. 13 boyda yaklaşık 600 pehlivanın katıldığı güreşlerde 25 hakem meydanda, 10 hakem kulede ve üç hakemde cetvel hakemi olmak üzere 38 hakem görev aldı. Müsabakalar sırasında Kırkpınar’dan gelen 20 kişilik davul-zurna ekibi ise güreşin tarihi kültürünün yaşatılmasına katkı sağladı. Hasbahçe Güreş Sahası’nda başlayan güreşlere Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra Kaymakam Hasan Göç, Kağıthane Güreş Ağası Yusuf Yoldaş ve çeşitli yörelerin güreş ağalarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Kağıthane Yağlı Güreşleri; davulcuların hünerleri, cazgırların manileri ve güreşçilerin kıran kırana mücadelesiyle, güreş severlere görsel bir şölen sundu.

25. Geleneksel Kağıthane Yağlı Güreşleri Fazlı Kılıç

Cazgırların tanıtımıyla güreş meydanına inen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, güreş ağasıyla birlikte vatandaşları selamlayıp, güreşçilere başarılar diledi. Kura çekimi sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, “Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinden Yağlı Güreşlerimizin 25’incisini yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelen pehlivanlarımız burada hünerlerini gösteriyorlar. Çok renkli ve güzel müsabakalar izliyoruz. Ben bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. Bizler geleneksel sporlarımız geleneksel etkinliklerle kutluyoruz. Bu alanda daha önce cirit atma, okçuluk müsabakası gibi geleneksel sporlarımız yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Şampiyonu Fatih Atlı Oldu

Başpehlivan Fatih Atlı Oldu

Türkiye’nin en ünlü 27 başpehlivanı Kağıthane Yağlı Güreşleri’nde zorlu bir sınav verdi. 600 güreşçinin mücadelesine sahne olan güreşler sonunda başpehlivanlık için Fatih Atlı ve Ali Gürbüz karşı karşıya geldi. Uzun süre yenişemeyen güreşçiler sonunda puanlama usulüyle karşılaştı. Puanlama karşılaşmasında ilk puanı Fatih Atlı alarak 25. Geleneksel Kağıthane Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Kağıthane Yağlı Güreşleri

Kağıthane Yağlı Güreşleri 2016

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1578 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.