logo

Kağıthane…

Kağıthane…

Kağıthane…

kagithane yukseliste

Sandalların, kayıkların

Bir dönemin en güzide gezi mekanlarının vazgeçilmez adresi…

Bir düşünürden ulaşmıştı kulağımıza “Dünya Bir başına bir ülke olsa kesinlikle başkenti  İstanbul olur” diye…

Ve Düşünürün bu İstanbul hayranlığından etkilenen; çocukluğunu ve tüm yaşamını burada geçirmiş ben diyorum ki; İSTANBUL bir ülke olsa başkenti kesinlikle Kağıthane olmalıdır.

Her ne kadar lale devri Kağıthanemiz için sadece tarih kitaplarına sıkışmış cümlelerden ibaret olsa da; ve hatta bir dönem lale devrini Kağıthane de yaşamak bir yana içinden lağım sularının aktığı, ortasından akan derenin yanında kirli atıklarıyla fabrikaların boy gösterdiği bir hal almış idi.

Ya Şimdi !!!

İşte şimdi; Kağıthane’yi hani o Fatih’in şehri İstanbul un kalbi Kağıthane yi bir de bizim penceremizden irdeleme ve gözlemleme vakti diyorum…

İstanbul’un siyasi yaşamına yön veren ilçelerden olması sebebi ve her ne kadar başkent sıfatını Ankara ya kaptırmış olsa da Türkiye siyasetinin İstanbul’dan yönetiliyor olması düşüncemdendir ki Kağıthane de siyaset Türkiye siyasetinde aslında gizli bir lokomotif olmuştur.

Bir çok partinin teşkilatlanmasının buradan başlamış olması, ülke siyasetine yön veren isimlerin arasından Kağıthane li siyasetçilerin her daim önemli bir nokta da olması ve nedense yükselişe geçme arzusu ile hareket eden siyasi partilerin ilk uğrak yerinin yine Kağıthane olması bu düşüncemi perçinlemiştir.

Ülke siyasetinin bir dönemine damgasını vuran Milli Görüş hareketinin başlangıç yeri olması bir yana bu harekete İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıran ve ardından ise hükümet olma yolunu açma adına ilk atılan adım Kağıthane Belediye Başkanlığını kazanmak olmamış mıdır?

Ana muhalefet partimiz, CHP’nin şu an ki başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU; İstanbul’u kazanmak için attığı ilk adımın Kağıthane de bir mahalleye yerleşmek olması sizce bir tesadüf müydü?

Peki ya hükümet kanadında bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminde Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı “Kağıthaneli” Sayın Ekrem ERDEM Bey’in yer alması bu da mı tesadüf?

Bence… mi …? Bence tesadüf değil..

Peki sorun nerede? Yazı da anlatmak istediklerimiz, bam teli dediğimiz nokta neresi acaba?

İşte yazımızla gelmek istediğimiz yer, anlatmak istediklerimizi size yıllardır gördüğüm bu tablo karşısında kafamda oluşan soru cümlesi ile aktarmak istiyorum….

Ülke Siyasetine Yön Veren; Lokomotif olarak görüp kendimce de kabul ettiğim bu doğru karşısında Kağıthane acaba gerçekten hak ettiği yerde mi? Ülkemize sunduğu bu katkının karşılığını gerçekten hak ettiği ölçü de alabiliyor mu acaba ?

Bence !!! Ben sorgulayacağım … Ya siz !!!

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
2408 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.